AK Partili Mahir Ünal: İnce CHP'nin doğal lideri haline geldi

AK Partili Mahir Ünal: İnce CHP'nin doğal lideri haline geldi

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal: Muharrem İnce 40 yılın sonunda yüzde 30 psikolojik barajını aşmış bir cumhurbaşkanı adayı olarak şu anda CHP'nin doğal lideri haline gelmiştir...

24 Haziran seçimleri geride kaldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk turda seçilirken, AK Parti,MHP ve BBP’nin yer aldığı Cumhur İttifakı da seçimden zaferle ayrıldı.

Meclis’te en çok sandalyeyi elde eden AK Parti tek başına yeterli çoğunluğu elde edemedi. Şimdi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde kabine nasıl şekillenecek? Meclis’te kabine için istifalar olacak mı? AK Parti Sözcüsü Ünal TRT Haber’den Aysun Torun’un konuğu oldu.

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal seçim sonrası soruları yanıtladı. Ünal, “İnce’nin kendi söylediği gibi, 41 yıl sonra psikolojik yüzde 30 barajını aşarak CHP’nin doğal lideri haline gelmiştir. Kılıçdaroğlu’nun sahada oluşturamadığı rüzgarı Muharrem İnce oluşturdu. Bu şu anlama geliyor; Türk siyasetinin önemli bir aktör kazandığı anlamına geliyor.” dedi.

‘MHP BBP VE BİZ PAZARLIK İÇİNDE OLMADIK’

Ünal bedelli askerlik konusunda ise, “İlk gündem maddelerinden biri olacak.” diye konuştu. Ünal, MHP’liler kabinede olacak mı sorusuna, “Biz hiçbir zaman bir pazarlık içinde olmadık. BBP ve MHP de olmadı. Biz milletin bekasını düşündük. Türkiye büyük bir saldırı altındaydı. Seçimden önceki bir hafta bunu net şekilde hissettik. Kaos olması yönünde inanılmaz bir saldırı yaşandı. 15 Temmuz’dan sonra bir terör çemberi kurmak istediler Güneydoğu’da, bertaraf ettik. Kredi notunun düşürülmesi… En çok büyüyen ülkelerden olmuşsunuz. Notunuz düşürülmüş. Bunlar bitti artık. MHP, BBP ve AK Parti bunları konuşmadı” şeklinde yanıt verdi

YENİ SİSTEMDE BÜROKRASİ RİSK ALIYOR: Cumhurbaşkanımız hem TRT’de, hem de ATV’de yaptığı 2 programda yeni süreci çok uzun şekilde anlattı. Yeni sistem son derece esnek ve net. Sorun çözme ve karar verme mekanizmaları çok iyi bir sisteme geçiyoruz. Geçmişte bir Bakan belirlenirken siyasal dengeler gözetiliyordu. İl dengesi bile gözetiliyordu. Ama Bakanlık dediğiniz şey çok yüksek bir yönetim becerisi, risk alma, riski yönetmeyi gerektiriyor. Siyasi ve il dengelerinden ziyade o bakanlığı 2023, 2053, 2071 hedefleri önemli. Yeni sistemde bürokrasi risk alıyor. Gelecek cumhurbaşkanı ile gidecek çünkü. Dünyadaki ve Türkiye’deki gelişmeleri, trendleri bilenler daha çok bakan olacak. Bir CEO gibi. Şimdi ben grup başkanvekilliği, Turizm Bakanlığı yaptım. Ama ben bir siyasetçiyim. Spordan olabilir, yurtdışından olabilir. İşin güzel tarafı şu; siyasal dengelerin ve il dengelerinin dışında yönetim organizasyonu şeklinde oluşacak. Diğer partilerden de olabilir mi? Cumhurbaşkanımızın takdiri.

RÜZGARI İNCE OLUŞTURDU: Bu onların iç meselesi değerlendirme yapmam doğru olmaz. Görünen o ki, İnce’nin partisinin çok üzerinde oy alması Kılıçdaroğlu’nun liderliğini tartışmalı hale getirmiştir. Liderler partilerinn üzerinde oy alabilir. Kılıçdaroğlu aday olarak bu oyu alsaydı, liderliğini tescillerdi. Muharrem İnce seçimden önce de, ‘CHP’nin Genel Başkanı doğal Cumhurbaşkanı adayıdır’ demişti. Kılıçdaroğlu aday olmadı. Siyaseten Genel Başkanın aday olması, siyaseten partisinin de onu desteklemesi gerekiyor. İnce’nin kendi söylediği gibi, 41 yıl sonra psikolojik yüzde 30 barajını aşarak CHP’nin doğal lideri haline gelmiştir. Kılıçdaroğlu’nun sahada oluşturamadığı rüzgarı Muharrem İnce oluşturdu. Bu şu anlama geliyor; Türk siyasetinin önemli bir aktör kazandığı anlamına geliyor.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.