AK Partili Elitaş açıkladı: Tüm ücretlilerin asgari ücrete kadar olan kazançları vergi dışı bırakılacak

AK Partili Elitaş açıkladı: Tüm ücretlilerin asgari ücrete kadar olan kazançları vergi dışı bırakılacak

Plan Bütçe Komisyonu'nda konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, hazırladıkları tasarı kabul edilirse tüm çalışanların 5 bin TL'ye kadar olan maaşlarından vergi alınmayacağını söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Tüm ücretlilerin asgari ücrete kadar olan kazançları vergi dışı bırakılacak. Vergi istisnası 18.5 milyon işçi ve memuru kapsayacak" dedi

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş asgari ücrete vergi muafiyeti getirecek düzenlemenin görüşüldüğü Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'la istişare yaptıklarını belirten Elitaş, "En son yaptığımız istişare sonucunda tüm ücret ve maaş alanları kapsayacak şekilde asgari ücret miktarı olan kadar kısmı önergeyi vekil arkadaşlarımız imzaya açtılar. Komisyon kabul ettiği taktirde tüm çalışanların memur dahil maaş ve ücretleri kapsayacak şekilde brüt 5 bin liraya kadar olan kısımdan vergi sıfır olacak" dedi.

2022 yılı asgari ücreti belirlenirken kararlaştırılan “Tüm çalışanların ücretlerinin asgari ücrete kadar olan kısmının vergi dışı bırakılması” kararında geri adım atılmıştı. TBMM’ye sunulan teklifte sadece asgari ücretle çalışanların kazançlarının vergi dışı bırakılması öngörüldü. Bu geri adım dolayısıyla asgari geçim uygulamasına (AGİ) da devam edileceği belirtildi.

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir ile AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan ve asgari ücretten gelir ve damga vergisi alınmamasını da içeren Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunulmuştu. Teklife göre vergi sadece asgari ücretle çalışanlar için sıfırlanıyor. Çalışma Bakanlığı, "Tüm işçilerin ücret gelirlerinin, asgari ücrete kadar olan kısmından gelir ve damga vergileri kaldırıldı" açıklaması yapmıştı.

Mustafa Elitaş,15,3 milyon işçiyle ilgili vergi istisnasının maliyetinin 31.1 milyar lira olduğunu, 3,2 milyon memurla birlikte toplam maliyetin 37.6 milyar lira olacağını belirtti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.