AK Partili belediye başkanı HEDEP’li vekilleri hedef aldı

AK Partili belediye başkanı HEDEP’li vekilleri hedef aldı

AK Partili Akdeniz Belediyesi Başkanı Mustafa Gültak, belediyeye bağlı kadın konuk evinin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na devredilmesine tepki gösterilmesine karşı HEDEP'li vekilleri hedef aldı.

Mersin Akdeniz Belediye Meclisi'nde, belediyenin yaptırdığı kadın konukevinin, bütçe yetersizliği gerekçesiyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na devredilmesi tartışmaya neden oldu. 

Artı Gerçek’te yer alan habere göre; belediye kaynaklarıyla yaptırılan kadın konuk evinin, 25 yıllığına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na devredilmesi teklifine Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) meclis üyeleri tepki gösterdi. HEDEP’li Ali Tanrıverdi, "Yasalar, nüfusu 100 bini aşan belediyelerin kadın ve çocuk konuk evi açmasını zorunlu kılar. Bu tesisi belediye işletmek zorunda olduğu için tahsis yasal değil" dedi.

'KADIN VE AİLE MÜDÜRÜ NEDEN ERKEK?'

HEDEP’li üye Bedriye Kuş da "HDP döneminde Akdeniz Belediyesi'nin kadın konukevi vardı. Ancak kayyım döneminde kapatıldı. 4 buçuk yıl sonunda bir kadın konukevi yapıldı. Ancak bunu neden bakanlığa devrediyoruz? Bunun belediye bünyesinde kalması gerekir. Bakanlığın zaten bütçesi var. Bakanlık bu bütçeden belediyeye katkı sunsun. İştar Kadın Danışma Merkezi vardı. Orayı Kadın Aile Müdürlüğü yaptınız. Yetmedi bir de oraya erkek müdür atadınız. Bunu eleştirdik ama kararınızdan vazgeçmediniz. Kadınların rahatlıkla ulaşabileceği alan ancak belediyeler olur" ifadelerinde bulundu. 

HEDEP’li üye Nuriye Arslan da "Bu kuruma mutlaka bir kadın müdür olması gerektiğini söyledik. Çünkü şiddetten kaçan kadın orada hemcinsini görmek isteyecektir. Oranın için boşalttınız şimdi de bakanlığa devretmeye çalışıyorsunuz” diye konuştu. 

'MİLLETVEKİLLERİNİZ SAPKIN GÖRÜŞLERİ SAVUNUYOR'

Meclis üyelerinin teklife karşı çıkmasına öfkelenen AK Partili Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ise "Bakın aile dediğiniz şey kadın ve erkekten oluşuyor. Bazı partilerin, bazı milletvekillerinin böyle bir düşüncesi bile yok. Siz bunları mı savunuyorsunuz? Bana bir söyleyin, özellikle buradan Anadolu topraklarında yaşayan Alevi, Sünni, Kürt, Türk, Arapların bu örf ve adetin dışında başka bir adeti var mı bana söyler misiniz? Aile neyden oluşuyor? İki erkekten mi? İki kadından mı? Bir kadın bir erkekten mi oluşuyor? Bir cevap verin bana. Ama içinizde bazı milletvekilleriniz sapkın, sapık görüşleri savunuyor. Çok rahat konuşuyorum, bazı vekilleriniz sapkın ve sapık fikirleri savunuyor. Dava açabilirler” dedi. 

AK Partili Gültak, "Bakın bizim Kadın ve Aile Müdürlüğümüz var. Aile ise bir erkek ve bir kadından oluşur. Dolayısıyla Aile Müdürlüğü’nde bir erkeğin olması kadar doğal bir şey yok. Ama sizin kafanızın arkasında başka bir şey var” sözleriyle kendini savunmaya devam etti. 

AK PARTİ VE MHP OYLARIYLA BAKANLIĞA DEVREDİLDİ

Akdeniz Belediyesi'nin yaptırdığı kadın konuk evinin, kadın ve çocuk rehabilitasyon merkezi olmak kaydıyla 25 yıllığına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na verilmesi teklifi AK Parti ve MHP grubunun oylarıyla kabul edildi. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.