AK Parti'den 'erken seçim' açıklaması

AK Parti'den 'erken seçim' açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, erken seçime gidilmesi için 2 olasılık olduğunu belirterek "Muhalefet 'yokum' derse kendileri bilir" diye konuştu.

Erken seçim tartışmaları gündemdeyken 9 Nisan, 30 Nisan, 14 Mayıs gibi farklı tarihler konuşuluyor.

Son olarak Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin görüşmesinde seçim tarihinin masaya yatırıldığı öne sürülmüştü.

Altılı masa, 6 Nisan'dan önceki bir tarihte seçim kararı alınması durumunda destek vereceğini, daha sonrasındaki bir seçim kararına destek vermeyeceğini açıklamıştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, seçim tartışmalarını ve gündemdeki diğer başlıkları değerlendirdiği bir televizyon programında değerlendirdi.

Altılı Masa'nın görüşlerini "siyasi mühendislik" diye yorumlayan Dağ, “6 Nisan’dan sonra yapılacak olan seçim siyasi mühendislik olur' gibi bir ifadede kullandılar. Esas 6 Nisan’dan önce yapılacak bir seçim siyasi mühendislik doğuruyor” dedi.

Dağ, “2 türlü seçime gitme imkanı var: Birisi, Meclis'in 360 milletvekiliyle karar almasıyla, diğeri, Cumhurbaşkanının Meclis'i feshetmesiyle. Dolayısıyla 18 Haziran değil de başka bir tarih durumu söz konusu olacak olursa bunlardan birisi uygulanabilir. Muhalefet yokum derse kendileri bilir” ifadelerini kullandı.

Hamza Dağ ayrıca Erdoğan'ın adaylığıyla ilgili tartışmalara ilişkin ise "Cumhurbaşkanımızın yeni sistemdeki ilk dönemidir" diye konuştu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.