AK Parti’de üç dönem kuralı uygulandı: 196 vekil liste dışı kaldı

AK Parti’de üç dönem kuralı uygulandı: 196 vekil liste dışı kaldı

İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak, AK Parti'de 3 dönem kuralının uygulandığını ve 196 vekilin liste dışı kaldığını aktardı.

AK Parti, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ne milletvekili listesinde gerçekleştirdiği önemli değişikliklerle girmeye hazırlanıyor.

Yeni Şafak'ın haberine göre, 27'nci dönem milletvekillerinin yüzde 70’i değişiyor. Partili kaynaklara göre tartışma konusu olan 3 dönem kuralı uygulandı ve 196 vekil liste dışı kaldı. Kadın milletvekili aday sayısının da geçen döneme göre artırıldığı kaydedildi.

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan, İzmir’de 2'nci Bölge 1'inci sıra milletvekili adayı olarak gösterildi. Listenin en genç ismi ise 19 yaşında bir üniversite öğrencisi oldu.

Halk TV’de yer alan habere göre ise eski Rektör Ünsal Ban'la boşanma davasıyla gündeme gelen AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu da listeye giremedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Samsun yerine İstanbul'dan aday gösterildi. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in de İstanbul’dan aday gösterildiği belirtiliyor.

Haber 7'nin aktardığına göre ise futbolcu Mesut Özil, AK Parti'den milletvekili adayı olacak. 22 Mart’ta futbolu bıraktığını açıklayan 34 yaşındaki Mesut Özil’in İstanbul veya Zonguldak listelerinden milletvekili adayı gösterileceği ifade edildi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.