AK Parti Milletvekili Miroğlu: Demirtaş ve HDP bedel ödüyor

AK Parti Milletvekili Miroğlu: Demirtaş ve HDP bedel ödüyor

HDP Milletvekili Miroğlu, Demirtaş ve HDP'nin bedel ödediğini söyledi. Kendisinin de 12 Eylül yargılamalarında bedel ödediğini öne süren Miroğlu, "Siyasette her şeyin bir bedeli vardır. Ancak bugün HDP'ye ve Demirtaş'a bedel ödeten sistem değil, PKK" dedi

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ve HDP milletvekillerinin tutuklanmasın alişkin değerlendirmelerde bulundu.

CNN Türk’te Şirin Payzın’ın ‘Ne Oluyor’ programına konuk olan Miroğlu, Payzın’ın “Selahattin Demirtaş ve tutuklu HDP’liler tutuksuz yargılansa daha doğru olmaz mı?” sorusuna yanıt verdi.
Kendisinin de 12 Eylül yargılamaları sırasında “Burada bizim bir suçumuz yok. Kürt olduğumuz için yargılanıyoruz” dediği için dava arkadaşlarından 4 yıl daha fazla hapis yattığını söyleyen Miroğlu “Siyasette her şeyin bir bedeli var” diye konuştu.

Demirtaş’ın son duruşmasında söylediği, “Silahlı ya da silahsız, hiç bir Kürt örgütü Türkiye’ye karşı mücadele etmemeli” sözünün önemli olduğunu belirten Miroğlu, “HDP bugün bir bedel ödüyor” dedi.

Demritaş ve HDP’nin PKK söylemlerini savundukları için bedel ödediklerini iddia eden Miroğlu, “Ancak HDP’ye bedel ödeten bugün sistem değil PKK. PKK blokajının bedelini ödüyor HDP” görüşünü savundu.

Türkiye’de bazı kesimlerin farklı gerekçelerle uzun süre PKK şiddetini tolere ettiğini öne süren Miroğlu, “Ancak kimsenin PKK şiddetini tolere edecek hali kalmadı. Bir ilçeyi kurtarmak için 80 şehit veriyorsanız, bunu artık tolere edemezsiniz. Bu bir beka sorunudur” görüşünü dile getirdi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.