Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya: İstanbul Sözleşmesi'nin yerine 'Ankara Sözleşmesi' hazırlıyoruz

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya: İstanbul Sözleşmesi'nin yerine 'Ankara Sözleşmesi' hazırlıyoruz

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Sözleşmesi’nin yerine ‘Ankara Sözleşmesi’ni hazırladıklarını açıkladı.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, katıldığı bir televizyon programında, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Farklı bir sözleşmesinin gelmesinin zorunluğu olduğunu savunan ve Ankara Sözleşmesi’ni hazırladıklarını söyleyen Kaya, “CHP'li Özgür Özel'i Cumhurbaşkanımızı hedef alan sözlerinden dolayı kınıyorum. Bugün geldiğimiz noktada İstanbul Sözleşmesi'nin kutuplaşmaya yol açtığını görüyoruz. Bu ayrışma kutuplaşma bizi, 'İstanbul Sözleşmesi olmasa da olur. Aslolan hukuktur' noktasına getirdi. Farklı polemiklerin gündeme gelmesiyle İstanbul Sözleşmesi'nin yerine farklı bir sözleşmenin gelmesi zorunlu olmuştur. Ankara Sözleşmesi hazırlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaya Ankara Sözleşmesi’nin içeriğine ilişkin ise konuşmadı. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.