AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın: Anayasaya en çok ihtiyacı olan Kürtlerdir

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın: Anayasaya en çok ihtiyacı olan Kürtlerdir

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, “yeni anayasa” çağrılarına ilişkin, “Türkiye’de herkesin bir Anayasa’ya ihtiyacı var. Yeni, sivil, demokratik, çoğulcu bir anayasa ihtiyacımız var. Ama anayasa en çok ihtiyacı olan Kürtlerdir." dedi.

Partisinin Bağlar İlçe Danışma Meclis toplantısında konuşan Muhammet Şerif Aydın, Bağlar İlçe Başkanı Ahmet Maruf Demir’in aday adaylığı vesilesi ile görevi Av.Sadık Başar Gür’e devrettiğini söyledi.

“Erdoğan’ın yeni anayasa çağrılarına kulak verilmelidir”

Aydın, “Sayın Cumhurbaşkanımızın son zamanlarda yeni bir anayasa yapılmasıyla ilgili çağrılarını görüyoruz. Bütün siyasi partilere Yeni, Özgürlükçü, Sivil, bir bütün anayasanın yapılması için çağrıda bulunuyor. Ne yazık ki aradan geçen bu süreç içerisinde özellikle HDP ve sol parti temsilcileri bu konuda; aslında bizim coğrafyanın gerçekliğine, demokratik siyaset hayatımıza uymayan açıklamalarına şahit oluyoruz. AK Parti Ailesi olarak, bu yüzden şunları hatırlatmak da fayda görüyoruz” diye konuştu.

“Kürt meselesiyle ilgili devrimler gerçekleştiren tek lider Erdoğan’dır”

Aydın, şöyle devam etti:

“Bu coğrafya da yaşayan Kürtler olarak, kendimizi Kürt olarak ifade edemezken, Kürdüm diyemezken, Kürtçe bir televizyona hasretken, bütün ulusalcılara, bütün milliyetçilere rağmen bunları gerçekleştiren sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan oldu. Kürtçe şarkının suç olarak görüldüğü, bunu yapan insanların dışlandığı, terörist muamelesi gördüğü günler yaşadık. Şahsım, 1996 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinde birinci sınıf öğrencisi iken Şiwan Perver’in o dönemdeki Leyla adlı kaseti yanımda olduğu için polisler tarafından soruşturmaya tabi tutuldum. Neden Şiwan Perver’in kasetini almışım, neden Kürtçe şarkı dinliyorum.

Bu tarzda binlerce hikaye vardır. Bu topraklarda acı örnekler vardır. Kürtçe konuştu diye dışlanan Batı’daki İllerde hor görülen insanlardık biz. Sayın Erdoğan geldi, elini masaya vurdu; biz ümmetin parçalarıyız. Bu ümmetin parçaları olarak Kürt vatandaşlarımız Kürtçesini konuşacak, Kürtçe şarkısını söyleyecek aynı şekilde Türklerde yapacak, Lazlarda yapacak” dedi ve bunun mücadelesini verdi. Ve biz bugünlere geldik.”

“Kürtlere haklarının verilmesini engelleyenler CHP ve zihniyetiydi”

Muhammet Şerif Aydın, “Bugün, bizim yaşamadıklarımızı yaşamayan genç nesil bunlardan söz ederken, sanki bir hayalden bahsediliyormuş gibi görünüyor. Oysa bütün Diyarbakırlılar bunları yaşadı. Ve çok değil 15-20 yıl önceki hikayeler bunlar. Ve bunları yaparken, en çok bunların karşısında duran, bunlar gerçekleşmesin Kürtler rahat bir şekilde ben Kürdüm diyemesin, Kürtler rahat bir şekilde müzik dinlemesin, Kürtler rahat bir şekilde bir televizyona ve gazeteye sahip olamasın diye o gün Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısında duranlar o gün bunların gerçekleşmemesi için en çok mücadele edenler, Meclis’te en çok bunların karşısında duranlar bunlar kanun olarak çıktıktan sonra mahkemelere gidip bunları iptal ettirmeye çalışanlar CHP ve CHP’nin zihniyetiydi” dedi.

Aydın, “Ama ne kadar acıdır ki; seçim sürecinde sözde Kürt olduğunu ve Kürtlerin temsilcisi olduğunu iddia eden seçmenlerinin yüzde 80-90’ı Kürt olan HDP/Yeşil Sol Parti, Tayyip Erdoğan’ın düşmanlığı üzerinden CHP ile ittifak oldu. Kürtlerin gerçek dostu Recep Tayyip Erdoğan’dır. Kürtler için bütün iyi şeyleri yapan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bugün eğer TRT Kürdi 24 saat yayın yapabiliyorsa, çocuklarımıza Rojbin ismini rahat bir şekilde nüfusta kaydedebiliyorsa bunların hepsini sağlayan Recep Tayyip Erdoğan’dır” diye ekledi.

“Darbe anayasasının ortadan kaldırılmasını canı gönülden önemsiyoruz”

AK Parti İl Başkanı Aydın, yeni anayasaya en çok Kürtlerin ihtiyacı olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

“Türkiye’de herkesin bir Anayasa’ya ihtiyacı var. Yeni, sivil, demokratik, çoğulcu bir anayasa ihtiyacımız var. Ama anayasa en çok ihtiyacı olan Kürtlerdir. Çünkü bu bahsettiğim Tayyip Erdoğan’ın devrim niteliğindeki adımlarının hiçbir tanesi ne yazık ki anayasa güvencesi altına alınmamıştır. Yarın Allah korusun biz iktidardan gidersek CHP zihniyetli bir iktidar Türkiye’de iktidar olursa çok basit bir şekilde Kürtlerin bu imkanlarını ellerinden alabilir. En başta Yeni anayasa bunun için lazım aslında. Bu yüzden bizler iktidar olarak, AK Parti Ailesi olarak, Diyarbakır AK Parti olarak, yen bir anayasanın bir an önce hayata geçirilmesini, 1982 Darbe Anayasasının bir bütün olarak ortadan kaldırılmasını canı gönülden önemsiyoruz, destekliyoruz. Ve bekliyoruz.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.