AİHM, Amedspor ve Deniz Naki’yi haklı buldu

AİHM, Amedspor ve Deniz Naki’yi haklı buldu

AİHM, Amedspor ve eski futbolcusu Deniz Naki davasında “düşünce ve ifade özgürlüğü hakkı" ve "adil yargılama hakkı”nın ihlal edildiğine karar verdi.

Amedspor ve Amedspor’un eski futbolcu Deniz Naki davasında AİHM verdiği kararla Türkiye’yi tazminat ödemeye mahkum etti.

Buna göre Türkiye, Deniz Naki ve Amed Sportif Kulübü’ne 6 bin 58 euro, manevi zarar için oyuncuya 2 bin euro, kulübe ise 6 bin euro ödeyecek.

NAKİ’NİN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI İDEOLOJİK BULUNMUŞTU

Deniz Naki’nin 2016 yılında Amedspor ve Bursaspor arasında oynanan karşılaşma sonrası sosyal medyadan yaptığı paylaşımlar, TFF Tahkim Kurulu tarafından ‘ideolojik propaganda ve sportmenliğe aykırı‘ bulmuştu. Bunun sonucu olarak Naki’ye 12 resmi müsabakadan men cezası verilirken, Amedspor’a da 19 bin 500 liralık ceza kesilmişti.

Deniz Naki’ye ve kulübe kesilen cezalara ilişkin AİHM, Naki'nin "düşünce ve ifade özgürlüğü hakkı" ile "adil yargılama hakkının ihlal edildiği" kararına vardı. Naki'nin avukatları Haldi Soran Mızrak ve Neşet Giresun'un yaptığı başvuruyu değerlendiren AİHM, "siyasi ve etkin ayrımcılık hakkının ihlali" iddiasını ise incelemeye almadı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.