Ahmet Türk: Kürtleri dışlayanlar Türkiye’ye büyük zarar veriyor

Ahmet Türk: Kürtleri dışlayanlar Türkiye’ye büyük zarar veriyor

Daha önce bunlar denendi. Fakat Kürtler ve demokrasiye inananlar bu mücadeleden vazgeçmedi. Türkiye’de Kürtleri dışlayan anti demokratik uygulamalarla bu ülkeyi yönetenler aslında Türkiye’ye büyük zarar vermektedir”

İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, parti kapatmanın hiçbir sorunu çözmeyeceğini söyledi. Türk, AK Parti’nin sessizliği ile ilgili, “Partinin kapatılmasını istemeyen bir iktidar yok. İstiyor ama bu hesabına gelmiyor” dedi. Türk yeni anaya çağrısını ise güç kaybeden iktidarın oyalaması olarak nitelendirdi.

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre, Ahmet Türk HDP’nin başlattığı “Herkes İçin Adalet” kampanyası tanıtım toplantısına katıldı. İlk olarak 1973 yılında milletvekili olarak parlamentoya giren, 6 dönem milletvekilliği yapan Türk, görevden uzaklaştırıldığı Mardin Belediye Başkanlığı dönemi için, “2 dönem belediye başkanlığı ama bunu dörtte bir sayın” dedi.

Türkiye’nin en önemli meselesinin Kürt sorunu olduğunu tekrarlayan Türk, “Kürtler özgür, eşit, adil bir yaşam istiyor. Bu sadece Kürtlerin de görevi değil. Bunun mücadelesini vermek her insanın görevidir. Türkiye’ye demokrasi gelmedikçe hiçbir sorunu çözemezsiniz” dedi.

PARTİ KAPATMAK, KAYYIMLAR HİÇBİR SORUNU ÇÖZMÜYOR

Bugüne kadar içinde yer aldığı birçok siyasi parti kapatılan, DTP’nin kapatılmasının ardından hakkında bir süre siyaset yasağı da getirilmiş olan Türk, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin HDP’nin kapatılması çağrısıyla ilgili şunları söyledi:

“Daha önce de bunlar denendi. Bugüne kadar 4-5 partimiz kapatıldı. Fakat Kürtler ve demokrasiye inananlar bu mücadeleden vazgeçmedi. Bugün de parti kapatılsa yeniden örgütlenmek ve siyaseti yürütmek gibi bir sorumluluğumuz var. Bunun çaresi bulunur, yeniden bir araya gelinir. Ama Türkiye’de Kürtleri dışlayan anti demokratik uygulamalarla bu ilkeyi yönetenler aslında Türkiye’ye büyük zarar vermektedir. Kürtler bu ülkenin yurttaşı, bu ülkenin vatandaşı. Özgür, adil bir yaşam özlemi arayışı var. Bunun mücadelesini, siyasetini yapıyor. Şimdi siz bu ülkede birçok kesimi sadece Kürtleri değil; emekçileri, sosyalistleri, devrimcileri dışladığınız zaman bunların özgürlük mücadelesini terörize ettiğiniz zaman bu ülkede barışı, kardeşliği, birliği sağlayamazsınız. Bu yanlış politikadan dönülmesi lazım. Parti kapatmak, kayyımlar atamak hiçbir sorunu çözmüyor.”

PARTİYİ KAPATMAYAN AMA ETKİSİZLEŞTİRMEK İSTEYEN BİR İKTİDAR VAR

Türk, "Bahçeli’nin 'HDP kapatılsın' çağrısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir açıklama yapmadı. AK Parti yöneticileri de bu çağrıya mesafeli yaklaştı. Ahmet Türk, “İktidarda bu konuda çatlak mı var sizce?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Partiyi kapatmayan ama partiyi etkisizleştirmek isteyen bir iktidar var. HDP’nin kapatılması Adalet ve Kalkınma Partisi’nin çok işine yaramadığı için bence böyle suskun ve sessiz kalıyor. Çünkü kapatıldığı zaman ya yeniden bir örgütlenme yapacak ya da demokrasiye güç verecek bir çalışma içinde olacak. Bu nedenle sadece bir hesap meselesi. Yoksa partinin kapatılmasını istemeyen bir iktidar yok. İstiyor ama bu hesabına gelmiyor bir yerde. Bence bu hesaplar yapılıyor. Biz de izliyoruz ama demokrasiye aykırı bir şey parti kapatma. Ötekileştirme politikalarının kimseye yararı yok.”

YENİ ANAYASA: OYUN, OYALAMA

Ahmet Türk, Cumhurbaşkanının çağrısını yaptığı yeni anayasa ile ilgili ise, “Mevcut yasalara, kanunlara uymayan bir iktidarın özgürlükçü bir anayasayı yapma şansı yok bize göre. Bu tamamen bir oyundur, oyalama politikasıdır. Güç kaybeden iktidar sanki yeniden bir şey yapıyormuş gibi bir görüntü vermeye çalışıyor. Ama tabii ki Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı var. Özgürlükçü bir anayasaya ihtiyacı var” değerlendirmesinde bulundu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.