Ahmet Türk kararından vazgeçer mi?

Ahmet Türk kararından vazgeçer mi?

Ön seçimde ikinci tura kalınca daylıktan çekildiğini ve aktif siyaseti bıraktığını açıklayan Ahmet Türk'ün kararından vazgeçip vazgeçmeyeceği merak konusu. İrfan Aktan Ahmet Türk'e ulaşarak bu konudaki görüşünü aldı.

DEM Parti’nin yerel seçim adaylarının belirlenmesi için 13 Ocak’ta gerçekleştirdiği ön seçimlere Mardin aday adayı Ahmet Türk ilk turda yüzde 50+1 oy kriterini aşamayınca ikinci tura katılmayacağını söyleyerek adaylıktan çekildiğini duyurmuştu. 

'Mücadeleyi bırakmış değilim'

Gazeteci İrfan Aktan, Artı Gerçek'teki yazısında Ahmet Türk’ü arayıp aktif siyasetten hakikaten çekilip çekilmediğini sorduğunu belirterek Ahmet Türk’ün şu yanıtı verdiğini yazdı:

“Bazı arkadaşlar aktif siyaseti bıraktığım yönündeki açıklamamı çok sert buluyor. Benim yaşım belli; daha ne kadar aktif olabilirim, bilemiyorum. Ama tabii ki partiliyim, partimde kalmaya devam edeceğim. Kırk yılı aşkın süredir bu mücadelenin içindeyim ve bu mücadeleyi de bırakmış değilim.”

'Niye iki tur yapıyoruz, anlamış değilim'

Ahmet Türk, Aktan'a yaptığı açıklamasında ön seçimin çok mühim bir deneyim olduğunu ama yüzde 50+1 kriterini zorlama bulduğunu söylüyor: “Sekiz kişinin girdiği bir seçimden yüzde 50+1 oy alınması nasıl mümkün olabilir ki! Niye iki tur yapıyoruz, anlamış değilim. Tamam, herkes ön seçime girer, en fazla oyu alan aday olur, akla uygun yöntem budur.”

Ahmet Türk 13 Ocak’ta diğer bölgelerdeki ön seçim sonuçlarını da hatırlatıyor ve ekliyor:

“Dikkat et, hiçbir yerden ilk turda kimse yüzde 50+1 alamadı. İkinci turun bazı yerlerde yıpratıcı sonuçları olabileceği görülmeliydi. Ben bunu partideki arkadaşlara daha önce de söylemiştim.”

'Artık yoruldum ama şimdi dört bir yandan arkadaşlar geliyor, ağlayanlar var, bırakamazsın diyen var'

Kendisinden sonraki aday adayı 700 oy alırken, Türk’ün aldığı delege oyu ise 2539. Dolayısıyla Türk şöyle diyor: “Böyle bir tablo karşısında birbirimizle yarışmak bana çok gerekli gelmiyor. Açıkçası artık yoruldum ama şimdi dört bir yandan arkadaşlar geliyor, ağlayanlar var, bırakamazsın diyen var; hakikaten çok zor duruma düştüm…”

Türk’ün kararından sonra Mardin’de seçimin ikinci turu yapılamadı ve süreç tıkanmış görünüyor.

Aktan'a göre Mardin açısından mevcut tıkanıklığın aşılması için iki seçenek var. Ya Ahmet Türk, partisinin ve halkın yoğun baskısına dayanamayıp ikinci tur ön seçimi için ismini tekrar beyan eder veya kendisinden çok az oy almış ikinci aday Ahmet Türk lehine aday adaylığından çekilir.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.