Ahmet Türk davası: Demokratik siyaset yaptığımız için yargılanıyoruz

Ahmet Türk davası: Demokratik siyaset yaptığımız için yargılanıyoruz

Belediye dönemindeki bir sözleşme gerekçesiyle hakim karşısına çıkan Ahmet Türk, "Demokratik siyaset yaptığımız için yargılanıyoruz. Açılan bu davalar siyasidir" dedi.

Yerine kayyım atanan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk hakkında, 31 Mart 2019 seçimleri sonrası ağaç sulama şirketinin sözleşmesini uzatması gerekçe gösterilerek "ihaleye fesat karıştırma" iddiasıyla açılan davanın 4'üncü duruşması görüldü. Mardin 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Türk ve avukatları katıldı.  

‘ŞEFFAF ŞEKİLDE YAPTIK’

Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada Ahmet Türk, belediye başkanlığı yaptığı süre içinde bütün ihaleleri şeffaf bir şekilde yaptığını dile getirdi. Türk, "Bu ihalede müteahhit zaten kayyım tarafından getirilmiş bir müteahhitti. Haziran ayında müteahhitin sözleşme süreci bitti. Yeniden ihale sürecinin başlatılması 45 günlük süre alıyordu. Biz de ağaçların kurumaması için müteahhitin sözleşmesini uzatma kararı aldık. Yaptığımız sadece bu. Bunun aksini yapsak ağaçlar kuruyacak, zarar daha büyük olacaktı. Burada bir ihale yapılmadı sadece sözleşme süresi uzatıldı" dedi. 

‘HESAPLAŞMA İÇİN AÇILAN DAVA’

Kayyımın bütün yolsuzluklarını ortaya çıkardığını ve kamuoyuna anlattığını kaydeden Türk, "Bunun üzerine kayyım müteahhiti çağırıyor ve 'Ahmet Türk hakkında ifade verirsen ne istersen veririm' diyor. Müteahhit bunun üzerine 'ben vicdanımı satamam' dediği için gözaltına alınıyor. Burada bir hesaplaşma için açılan bir dava var. Bir yolsuzluk ve usulsüzlük yok. Sadece yaz mevsimine girdiğimiz için süreyi uzattık” diye belirtti. 

Kayyım döneminde yapılan bütün ihalelerin usulsüz olduğunu ve bu konuda bugüne kadar tek bir davanın açılmadığını aktaran Türk, "Burada demokratik siyaset yaptığımız için hedef alınıyoruz. Burada usulsüzlükler nedeniyle yargılanmıyoruz. Açılan bu davalar siyasidir. İktidara muhalefet olduğumuz için bu dava açılmıştır. Sadece ağır ceza mahkemesinde kayyımın atadığı bütün daire başkanları hakkında davalar açıldı. Nasıl ihaleler yapıldığı dosya tutanaklarında mevcuttur. O dosyaların da dosyaya istenmesini talep ediyorum" diye konuştu. 

Türk'ün ardından avukatlar savunma yaptı. Avukatlar, ek süre talebinde bulundu. Savcı, eksik hususların giderilmesi yönünde mütalaa verdi. 

Mahkeme, duruşmayı 6 Aralık'a erteledi. 

'KAYYIM BİZİ HEDEF HALİNE GETİRMİŞ'

Duruşma sonrası Mezopotamya Ajansı'na (MA) konuşan Ahmet Türk, “Kayyım bütün yolsuzluklarını örtmek için bizi hedef haline getirmiş. Bizim hukuka uygun yaptığımız işler hukuka uygun değilmiş gibi bir dava açılmış” dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.