Ahmet Şık: PKK’nin yayın organlarında çalışan tüm arkadaşlar gazetecidir

Ahmet Şık: PKK’nin yayın organlarında çalışan tüm arkadaşlar gazetecidir

İstanbul’da düzenlenen “Özgür Medya” seminerine katılan Gazeteci Ahmet Şık: “Silahlı bir mücadele yürüten bir örgütün yayın organında çalışmak sizi o örgütün üyesi yapmaz” dedi.

İSTANBUL - European Liberal Forum tarafından organize edilen, Özgürlük için Friedrich Naumann Vakfı, VVD International ve Stichting IDI desteğiyle Avrupa Parlamentosu ortaklığıyla fonlanan "Özgür Medya: Demokrasinin Vazgeçilmez Unsuru" adlı seminer İstanbul Heybeliada’da başladı.

3 gün sürecek olan seminerin ilk günün açılış konuşmasını Özgürlük için Friedrich Naumann Vakfı Türkiye Ofisi Temsilcisi Dr. Hans-Georg Fleck yaptı. Pusula Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Uğur Özteke’nin moderatörlüğünü yaptığı etkinliğin ilk gününde Türk Basın Özgürlüğünün geçmişi ve bugünü, Gazeteci çıkar grupları, Özgür Gazeteciliğe Avrupalı bakış açısı, yazılı basının geleceği ve yeni teknolojiler konuları ele alındı.

ozgurmedya3.jpg

Gazeteci Ragıp Duran, Andrew Finkel, Ahmet Şık, Türkiye Gazeteciler Sendikası Eski Başkanı Ercan İpekçi, Avrupa birliği-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Üyesi Joost Lagendijk, Hollanda Temsilciler Meclisi eski Milletvekili Fatma Koşer Kaya, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Hakan Kara ve Hollanda’nın De Telegraaf TV baş editörü Kamran Ullah’ın konuşmacı olduğu seminere Türkiye’nin değişik illerinden ve İstanbul’dan birçok gazeteci katıldı. Seminerde konuşmacılar çeşitli konulardaki tecrübelerini dile getirirken katılımcılar da çeşitli sorular sordu.

“YÜZDE YÜZ BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE YOK”

Seminerin ilk konuşmacılarından Gazeteci Ragıp Duran, Türkiye’deki medya sektörünü ve koşullarını eleştirerek, “Türkiye’den iyi gazeteci çıkabileceğine inanmıyorum” dedi. Basın Özgürlüğünün herkesin istediği herşeyi yazabilmesi olmadığını belirten Duran, “Yüzde yüz basın özgürlüğü Dünyanın hiçbir yerinde yok” dedi.

“TÜRKİYE’DE SENDİKALAR MEDYA KADAR BÖLÜNMÜŞ DURUMDA”

Türkiye’de gazetecilerin sendikalaşma sürecinden söz eden TGS Eski Başkanı Ercan İpekçi, Türkiye’de sendikaların önlerinin kapandığını ifade etti. Avrupa Parlamentosu Eski Üyesi Lagendijk Avrupa’da da medya ile ilgili sorunların olduğunu belirterek, “Türkiye’de sendikalar, medya kadar bölünmüş durumda” değerlendirmesinde bulundu.

ozgurmedya4.jpg

“PKK’NİN YAYIN ORGANLARINDA ÇALIŞAN TÜM ARKADAŞLAR GAZETECİDİR”

Hollanda Temsilciler Meclisi eski Milletvekili Fatma Koşer Kaya, Kürtçe eğitimle ilgili bir soruya, “İnsanlar kendi ana dillerinde eğitim almak istiyorlarsa alabilmeliler” şeklinde cevap verirken Gazeteci Ahmet Şık ise Türkiye’de ciddi bir demokrasi krizinin var olduğunu söyledi. Tutuklu gazeteciler sorununa değinen Şık, “Silahlı bir mücadele yürüten bir örgütün yayın organında çalışmak sizi o örgütün üyesi yapmaz. Benim için PKK’nin yayın organında çalışan tüm arkadaşlar gazetecidir” diye konuştu.

TÜRKİYE’DE GAZETELERİ CİDDİ SORUNLAR BEKLİYOR

Uzun yıllar Cumhuriyet Gazetesi’nin Haber Müdürlüğünü yapan, halen gazetede yazarlık yapan Gazeteci Hakan Kara da Yazılı basının geleceği ve yeni teknolojiler konusunda bir sunum yaptı. Türkiye’de 36 milyon internet kullanıcısının bulunduğunu belirten Kara, “Önümüzdeki 10 yıl içerisinde gazeteler ciddi sorunlar yaşayacak” dedi.

ozgurmedya5.jpg

ozgurmedya6.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum