Ahmet Kaya Kültür Merkezi'ne yönelik ırkçı saldırının ardından Paris'te gerilim sürüyor

Ahmet Kaya Kültür Merkezi'ne yönelik ırkçı saldırının ardından Paris'te gerilim sürüyor

Fransa’nın başkenti Paris’te Ahmet Kaya Kültür Merkezi’ne yönelik silahlı saldırıdan iki gün sonra sokaklardaki gerilim sürüyor.

BBC’de yer alan habere göre, cumartesi günü eylem yapan protestocular çevredeki bazı araçları ateşe verirken bazı araçları da ters çevirdi. Polisin biber gazıyla müdahale ettiği belirtildi.

Protestolarda gerilim tırmanmadan önce Paris’te yüzlerce Kürt, Republique Meydanı’nda toplanarak saldırıda hayatını kaybeden üç kişiyi anmıştı. Protestolarda gerilimin nasıl körüklendiği bilinmiyor. 

Saldırının ardından Fransa’daki Kürtler, yetkililerden daha iyi korunma talebinde bulunmuştu. Topluluk liderleri Paris polis şefiyle görüşme gerçekleştirmişti.

Cuma günü meydana gelen silahlı saldırının saldırganı 69 yaşındaki Fransız, kendini birden fazla kez “ırkçı” olarak tanımlayarak psikiyatri tesisine götürülmüştü. AFP’ye konuşan bir kaynak saldırganın saldırıdan sonra yabancılardan “nefret ettiğini” söylediğini aktarmıştı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.