'Ahmet Davutoğlu ve Efkan Ala dinlenmeli'

'Ahmet Davutoğlu ve Efkan Ala dinlenmeli'

Günay Kubilay, "Son zamanlarda sıkça ‘şeffaf devlet’ten ve ‘dürüst devlet adamlığı’ndan söz eden Ahmet Davutoğlu mutlaka konuşmalı" diyerek Davutoğlu ve Efkan Ala'nın dinlenmesini istedi.

 Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 24’ü tutuklu 108 kişi hakkında açılan Kobanê davasının üçüncü duruşmasının dördüncü oturumu, Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. Sincan Cezaevi Kampüsü Salonu'nda görülen duruşmaya, HDP milletvekillerinin yanı sıra yöneticileri ve çok sayıda kişi katıldı. 

HDP eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Eşbaşkanı Gültan Kışanak, HDP eski Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Zeynep Ölbeci, tutuklu bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Tutuklu yargılanan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eski Eş Genel Başkanı Emine Ayna, HDP eski milletvekili Gülser Yıldırım, Aysel Tuğluk ve HDP Eski MYK Üyesi Pervin Oduncu, mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı. 

Geçen oturumda tahliye edilen Can Memiş, Cihan Erdal, Berfin Özgü Köse İstanbul’dan SEGBİS ile bağlanırken Ayhan Bilgen ve tutuksuz yargılanan İmralı Heyeti üyesi Sırrı Süreyya Önder, Ahmet Türk, Gülfer Akkaya ve Altan Tan mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı.   

17 SİYASETÇİ SALONDA

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eski Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Kürt siyasetçi Ayla Akat Ata, HDP eski Sözcüsü Günay Kubilay, HDP Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi Ali Ürküt, eski milletvekili Emine Beyza Üstün, İbrahim Binici, HDP Dış İlişkiler Komisyonu üyesi Nazmi Gür, HDP yeni dönem MYK üyesi Alp Altınörs, Meryem Adıbelli, HDP eski saymanı Zeki Çelik, HDP eski MYK üyeleri, Ayşe Yağcı, Bircan Yorulmaz, Bülent Parmaksız, İsmail Şengül, Dilek Yağlı ile Sibel Akdeniz, duruşma salonunda hazır bulundu.

DEMİRTAŞ’IN DOSYASI BİRLEŞTİ

Duruşma mahkeme heyetinin gelmesi ardından dava dosyasına gelen evrakların okunmasıyla başladı. HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ana davasının görüldüğü 19'uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın Kobanê davasıyla birleştirme kararı okundu.  

Ardından Günay Kubilay, dün yarıda kalan savunmasını yapmak üzere söz aldı ve “Rojbaş” diyerek savunmasına başladı. 

'DAVUTOĞLU VE ALA DİNLENSİN'

Dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yapmış olduğu açıklamanın HDP tarafından olaylara ilişkin sorulan pek çok sorunun neden yanıtsız bırakıldığını, önergelerin neden engellendiğine ışık tuttuğuna vurgu yapan Kubilay, “Bakan Ala’nın söylediklerine bir ‘hukuk devleti’ perspektifiyle bakıldığı zaman, bu davanın amacı, siyasi bir tasarrufla HDP’yi yargı yoluyla cezalandırmak değil de hakikate ulaşmak ise, o zaman mutlaka o dönemde hükümet adına siyasi sorumlular Başbakan Ahmet Davutoğlu ve İçişleri Bakanı Efkan Ala mahkemece dinlenmelidir. Son zamanlarda sıkça ‘şeffaf devlet’ten ve ‘dürüst devlet adamlığı’ndan söz eden Ahmet Davutoğlu mutlaka konuşmalı, kol kırılıp yen içinde kalmamalıdır” dedi. 

 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.