Ahmet Davutoğlu: Camide asla provokatörleri üzerimize salmayın

Ahmet Davutoğlu: Camide asla provokatörleri üzerimize salmayın

Cuma namazından çıkarken yaşananların provokasyon olduğunu söyleyen Ahmet Davutoğlu, "İktidar sahiplerine sesleniyorum, camide asla provokatörleri üzerimize salmayın" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Amasya'da cuma namazını kıldığı camiden çıkarken yuhalandı. Davutoğlu'nun cumartesi günü İstanbul'da Maltepe Meydanı’nda düzenlenen Erzurum Tanıtım Günleri’nin açılış törenine girişi engellendi. Yaşananların ardından Davutoğlu, sosyal medya hesabından videolu açıklama yaptı.

"Dün ve bugün yaşadığımız iki üzücü olay ile ilgili sizlerle helalleşmek ve iktidar sahiplerine sahiplenmek istiyorum" diyen Davutoğlu, "Her şeyden önce bütün Amasyalı hemşehrilerime ve il teşkilatıma, bütün bizi karşılayan Gelecek Gönüllülerine teşekkür ediyorum. Çok güzel  bir şekilde karşılandık Amasya'da. Ancak büyük bir manevi huzurla girdiğim Sultan II. Bayezit Camii'nde cuma namazından sonra birkaç provokatörün provokasyonuna muhatap olduk" ifadelerini kullandı.

Eleştirilere açık olduğunu söyleyen Davutoğlu'nun açıklamasından satır başları şu şekilde:

PROVOKTÖRLERE AMASYALILAR GEREKEN CEVABI VERDİ: Üzücü olan bana yöneltilen eleştiriler değildi, ben eleştiriye açığım. Daha birkaç gün önce 10 saat, bin gencin eleştirilerine cevap verdim. Ancak yapılan eleştiri değildi, partiler arasında ayrım da yapılarak "Camiye gelmeyenlerle niye oturuyorsunuz" tabirinden bir provokasyonla, birkaç provokatör cami avlusunda siyaset yapmaya kalktı. Camiler bizi birleştiren Allah'ın evidir. Bana yapılan eleştiriyi kabul ederim ama vatandaşlarımız arasında cami temelli bir ayrımı asla kabul etmem. Bu provokatörler karşısında cami cemaati ve Amasyalı hemşehrilerim gerekli tepkiyi verdiler. 

CAMİLER SADECE ALLAH'A AİTTİR: Utanması gerekenler bu protestoyu organize edenler, onları destekleyenler, camileri siyaset arenasına çevirenlerdir. Buradan iktidar sahiplerine sesleniyorum: Camilerimizi ayrılma noktası olarak değil, bizi birleştiren mekanlar ve kimseye ait olmayan sadece Allah'a ait olan, Allah'ın evleri olarak görün. Camide asla provokatörleri üzerimize salmayın.

DERNEKLER BASKIDAN DOLAYI DAVETİ GERİ ÇEKMEK İSTEDİLER: Bu üzücü olay üzerine bu kez yine aşkla sevdiğim bir başka şehir üzerine, Erzurum ile ilgili. Erzurum Tanıtım Günleri dolayısıyla Erzurum derneklerinin daveti üzerine kendilerine katılacağımı bildirdiğim bir faaliyet vardı bugün. Katılmak üzere yola çıktığımda bir mesaj aldım. Erzurum dernekleri, validen ve belediye başkanından gelen baskılar dolayısıyla arkadaşlarımızdan benim katılmamamı ve bir müddet sonra tekrar benim gelebileceğimi ifade etmelerinden derin üzüntü duydum. Daha önce "Başbakanım" diye hitap ettikleri bir devlet adamının "Eğer O gelirse biz gelmeyiz" diyerek Erzurum derneklerine baskı uygulamaya çalıştılar. Buradan o valiye, belediye başkanına, onların arkasındaki siyasi iktidara sesleniyorum: Tüm şehirlerimiz hepimizindir. Erzurum Kongresi nasıl milletimize aitse Erzurum'da milletimize aittir. Ne bir bürokrata ne bir siyasiye ne bir iktidara aittir.

İKTİDAR SAHİPLERİNE SESLENİYORUM, BİZİ TANIRSINIZ: Buradan iktidar sahiplerine net bir mesaj vermek istiyorum: Seçim ortamı yaklaştıkça bu provokasyonlar artabilir. Camilerimiz ve şehirlerimizi provokasyonlar üzerinden siyasi tartışma konusu yapmayın. Ha bizi yıldırmak istiyor olabilirsiniz, bizi tanırsınız. Biz 28 Şubat'ta yılmamışız, 15 Temmuz'da yılmamışız, biz baskılardan yılmamışız, hiçbir şeyden yılmayacağımızı bilirsiniz. Bundan sonra gittiğim her şehirde en büyük camide cuma namazı kılmaya devam edeceğim. Bütün şehirlerin tanıtımlarına davet edildiğim sürece gideceğim.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.