Ahmet Atakan toprağa verildi

Ahmet Atakan toprağa verildi

Hatay'da dün gece yapılan ODTÜ'ye destek gösterilerinde polisin gaz bombası kapsülünün başına isabet etmesi sonucu yaşamını yitirdiği belirtilen 22 yaşındaki Ahmet Atakan toprağa verildi.

HATAY - Dün akşam Hatay'ın Armutlu Mahallesi Uğur Mumcu Meydanı'nda Gezi Parkı protestolarında yaşamını yitiren Abdullah Cömert'in katilinin bulunması ve "savaşa hayır" demek amacıyla yapılan yürüyüşe polis müdahalesi sırasında, gaz bombası kapsülünün başına isabet etmesi sonucu yaşamını yitirdiği belirtilen 22 yaşındaki Ahmet Atakan'ın cenazesi, Adana Adli Tıp Kurumu'nda otopsi işlemlerinin ardından alındı. Atakan'ın cenazesi ailesi tarafından alınarak, Hatay'a getirildi. Hatay'daki Özel Akdeniz Hastanesi'ne getirilen Atakan cenazesi için dini vecibeleri yerine getirildi. Ardından Atakan'ın cenazesi, cenaze aracına konularak, Hatay'ın Pınarbaşı Mahallesi'ne bağlı Çekmece beldesindeki evinin önüne getirildi. 

AHMET ATAKAN'IN YARALANMA ANI KAMERADA (TIKLA İZLE)

atakan3.jpg

'Bütün annelerin ve öldürülen evlatlarının suçu barış istemekti'


Burada yapılan törene, Eskişehir'de Gezi Parkı protestolarında polis tarafından darp edilen Ali İsmail Korkmaz'ın ve Hatay'daki protestolarda yaşamını yitiren Abdullah Cömert'in yakınları, CHP Hatay milletvekilleri Mevlüt Dudu, Hasan Akgöl ve Refik Eryılmaz'ın yanı sıra binlerce yurttaş katıldı. Kitle sık sık, "Ahmet yoldaş ölümsüzdür" ve "Katil devlet hesap verecek" sloganı attı. Atakan'ın tabutunun başında ağıt yakan annesi Emsal Atakan, oğlunun fotoğrafını da elinden bir an olsun bırakmadı. Anne Atakan, "Oğlum halkı için direndi. Bu yolda canını verdi. Biz başından sonuna kadar oğlumuzun yanındaydık. Anne, 'biz delikanlıyız, direneceğiz bu düzene karşı çıkacağız' diyordu. Ben bir anneyim, bütün annelerin yüreği yandı. Suriyeli anneler, Ethem'in annesi, Ali İsmail'in annesi, Abdullah'ın annesi, zalimlerin zulmünü yaşadı. Bütün annelerin ve öldürülen evlatlarının suçu barış istemekti" dedi. 

Atakan'ın cenazesi Çekmece Beldesi Mezarlığı'nda kılınan cenaze namazı sonrası gözyaşları ve "Atakan yoldaş ölümsüzdür" sloganıyla toprağa verildi.  DİHA

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum