Ağustos ayında 30 kadın ve 6 çocuk öldürüldü

Ağustos ayında 30 kadın ve 6 çocuk öldürüldü

Ağustos ayında 30 kadın ve 6 çocuk öldürüldü, 18 kadın ile 3 çocuk da şüpheli şekilde yaşamını yitirdi.

JINNEWS’in her ay basından derlediği verilere göre, Ağustos ayında 30 kadın erkek şiddeti sonucu, 18 kadın ise şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi. Yine bu ay içerisinde 6 çocuk öldürülürken, 3 çocuk şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti.

Fail hakkında 35 şikayet dosyası vardı

Cezasızlık ve koruyucu mekanizmaların işletilmemesi ölümlerin artmasında rol oynadı. İstanbul Bahçelievler’de koruma kararı olmasına rağmen eve giren Selim Tekin tarafından ateşli silahla vurulan 15 yaşındaki Beyza Doğan yaşamını yitirdi. Failin, Beyza’yı birkaç kez kaçırdığı ve hakkında 35 şikayet dosyası olduğu ortaya çıktı.

Fail en yakınları

Kadınlar, bu ay da en yakınları tarafından öldürüldü. 12 kadın evli olduğu erkek, 2 kadın boşandığı, 3 kadın boşanma aşamasında olduğu, 3 kadın komşusu, 2 kadın oğlu, 1 kadın akrabası, 1 kadın birlikte yaşadığı erkek, 1 kadın sevgilisi tarafından öldürüldü. 5 kadının da failinin kim olduğu tespit edilemedi.

İzmir ilk sırada

Bu ay 19 kentte kadın katliamı yaşanırken, en çok kadının katledildiği kent İzmir oldu. İzmir’de 5, Konya’da 3, İstanbul’da 2, Adana’da, 2, Aydın’da 2, Çanakkale’de 2, Sinop’ta 2 kadın, Antep’te 1, Tekirdağ’da 1, Balıkesir’de 1, Artvin’de 1, Zonguldak’ta 1, Maraş’ta 1, Antalya’da 1, Afyonkarahisar’da 1, Kilis’te 1, Şırnak’ta 1, Ankara’da 1 ve Yozgat’ta 1 kadın öldürüldü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.