Ağırdır'dan anket açıklaması: Oranlar yüzde 40'a 45

Ağırdır'dan anket açıklaması: Oranlar yüzde 40'a 45

Konda Araştırma'dan Bekir Ağırdır, anket sonuçlarını yorumladı: "İktidar kaybetmeye devam ediyor ama belli bir eşikte direniyor. Oranlarda yüzde 45 muhalefet, yüzde 40 iktidar diyebiliriz."

Türkiye seçim atmosferine girerken, anket çalışmaları da yoğunlaştı. Habertürk'te yayınlanan Teke Tek programına katılan KONDA'nın eski Genel Müdürü Bekir Ağırdır, Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı. KONDA Yönetim Kurulu Üyesi ve yazar Ağırdır, "Yapılan anketlere baktığımda gördüğüm şey şudur; İktidar kaybetmeye devam ediyor. Ama o kaybediş yavaşlamış durumda. Belli bir eşikte direniyor. Muhalefet ciddi bir sıçrama yapmış değil. Oranlarda yüzde 45 muhalefet, yüzde 40 iktidar diyebiliriz" açıklamasında bulundu.

Ağırdır, anketlerle ilgili ise şu değerlendirmeyi yaptı: "Anketler evet bir eğilimi gösterir ama sayılar illa seçim olsaydı bu sayı gerçekleşecekti anlamında da almamak lazım. Yani anketler arabanın dikiz aynası yaşadıklarımız, belleğimiz ama arabanın farı diyelim. Bütün bir yolu nasıl yürüyeceğimiz hâlâ şoförün marifetine bağlı. Siyasi aktörlerin yapacaklarına bağlı."

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.