Ağır hasta tutuklu 30 yılın ardından tahliye oldu

Ağır hasta tutuklu 30 yılın ardından tahliye oldu

İHD'nin ağır hasta tutuklu listesinde olan Ramazan Özyiğit, verilen 30 yıllık cezanın bitimi sonrası tahliye oldu.

İnsan Hakları Derneği'nin (İHD) ağır hasta tutuklu listesinde yer alan Ramazan Özyiğit, 30 yıllık cezanın ardından tahliye oldu. Elazığ Karakoçan K-1 Tipi Kapalı Cezaevi’nden tahliye olan Özyiğit, 1993'te Şırnak'ın İdil ilçesinde gözaltına alındı. Çıkarıldığı Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde (DGM) müebbet hapis cezası verilen Özyiğit, cezaevi süresi boyunca Van, Hatay ve Erzurum’da bulunan cezaevlerinde kaldı. Cezaevi süresi boyunca 7 defa ameliyat olan Özyiğit’in şeker, tansiyon, işitme sorunu gibi birçok hastalıkla mücadele ediyor. 

Hastalığının ilerlemesi nedeniyle tedavi gördüğü hastanede "cezaevinde kalamaz" raporu alan Özyiğit’in tahliyesi Adli Tıp Kurumu’nun  (ATK) "cezaevinde kalabilir" raporu nedeniyle tahliye edilmiyordu. 

Verilen hapis cezasının tamamlayan Özyiğit’i, cezaevi önünde ailesi tarafından karşıladı. Özyiğit ve aile bireyleri daha sonra İdil'e doğru yola çıktı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.