Afganistan'da patlama: 31 kişi öldü

Afganistan'da patlama: 31 kişi öldü

Afganistan'da IŞİD intihar eylemi yaptı. 31 kişi öldü, 54 kişi yaralandı.

Afganistan Kabil’de bir oy kullanma merkezinde bir intihar bombacısının kendini patlatmasıyla 31 kişi hayatını kaybetti. Eylem, IŞİD tarafından üstlenildi.

Daşt El Barçi bölgesinde gerçekleşen eylemde 54 kişi de yaralandı. Patlama sırasında Ekim ayında gerçekleştirilmesi planlanan seçimlerde oy kullanacak vatandaşlar yeni kimliklerini almak için kuyrukta bekliyordu.

AFGANİSTAN’DA SEÇİM GÜVENLİĞİ TARTIŞMASI  

Afganistan’da Cumhurbaşkanı Eşref Gani, uzun zamandır ertelenmekte olan seçimlerin bir an önce gerçekleştirilmesi için uluslararası kamuoyunun baskısı altında. Birkaç aydır nispeten sakin olan ülkede Ocak ayında bir ambülansa gizlenmiş bomba yüzünde 100 kişinin hayatını kaybettiği saldırıdan sonraki en büyük saldırıydı. Uzun süredir oy kullanma merkezlerine yönelik böyle saldırılardan korkulduğu için bugünkü saldırıdan sonra seçimlerin gerçekten yapılıp yapılamayacağı da tekrar tartışma konusu olmuş oldu.(Reuters) 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.