Afganistan'da bombalı saldırı: En az 80 ölü

Afganistan'da bombalı saldırı: En az 80 ölü

Kabil'de diplomatik temsilciliklerin bulunduğu bölgede bombalı araçla meydana gelen saldırıda en az 80 kişi öldü, 300 kişi yaralandı. Elçiliklerdeki personellerin akıbeti belirsiz.

Afganistan’ın başkenti Kabil’de diplomatik temsilciliklerin bulunduğu bölgede bombalı araçla yapılan terör saldırısında en az 80 kişi öldü, 300 kişi yaralandı. Alman konsolosluğunun bulunduğu Zanbak Meydanı’nda meydanındaki bombalı saldırıda Fransa elçilik binası da zarar gördü. Fransa’nın Avrupa İlişkileri Bakanı  Marielle de Sarnez ise binada maddi hasar meydana geldiğini belirtirken, “patlamadan etkilenen Fransız kurbanların olduğuna dair herhangi bir emare bulunmadığını” söyledi. Çin ve Türkiye elçiliğinde de maddi hasar meydana geldi. Türkiye büyükelçiliğinin personelinde bir sıkıntı olmadığı açıklandı.

Saldırıdan Almanya elçiliğindeki personelin ne kadar etkilendiği de henüz bir netlik kazanmadı. Eylemi kimin yaptığı henüz bilinmiyor ama Taliban geçen ay, bir ‘saldırı baharı’ başlatacağını duyurmuştu. Taliban, Nisan ayında bir askeri üsse yaptığı saldırıda da 135 Afgan askerini öldürmüştü. NATO’ya bağlı Çözüm Destek Grubu’ndan yapılan açıklamaya göre Afgan güvenlik güçleri bombalı aracın esas kritik bölge olan Yeşil Hat’ta girmesini engellemekte başarılı oldu. Çözüm Destek Grubu’na göre Saldırganlar, bu yüzden çok sayıda yabancı elçilik binasına zarar vermekte başarısız olduğu için eylem de hedefine ulaşamadı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.