AFAD: Sahil şeridinden uzak durulsun, hasarlı evlere girilmesin

AFAD: Sahil şeridinden uzak durulsun, hasarlı evlere girilmesin

Hatay’daki depremin ardından açıklama yapan AFAD, yurttaşları sahil şeridinden uzak durma ve hasarlı evlere girmeme konusunda uyardı.

Hatay'ın Defne ve Samandağ ilçesinde meydana gelen 6,4 ve 5,8 büyüklüğündeki iki depremin ardından AFAD, açıklama yaptı.

Deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmesin uyarısı yapan AFAD, “Riskli binaların çevresinde bulunmayın. Doğru bilgi için resmi kaynakları takip edin. Hatay’da meydana gelen 6,4 ve 5,8 büyüklüklerindeki depremler sonrasında, ilgili ekiplerimiz teyakkuz halinde olup gelen ihbarlara hızla müdahale edilmektedir. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Vatandaşlarımızın, deniz seviyesinde 50 cm’e kadar yükselme riskine karşı tedbir amacıyla sahil şeridinden uzak durmaları önem arz etmektedir” ifadeleri yer aldı. 

AFAD, yaptığı bir diğer paylaşımda ise “Vatandaşlarımızın, deniz seviyesinde 50 cm’e kadar yükselme riskine karşı tedbir amacıyla sahil şeridinden uzak durmaları önem arz etmektedir” uyarısında bulundu.

FUAT OKTAY'DAN DA UYARI 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, sanal medya hesabından Hatay’daki depreme ilişkin açıklama yaptı. Hatay merkezli meydana gelen depremlerle ilgili incelemelerin devam ettiğini ifade eden Oktay, “Bölgede bulunan vatandaşlarımızın hasarlı binalardan uzak durmalarını ve ekiplerimizin uyarılarına hassasiyetle uymalarını rica ediyoruz" dedi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.