AFAD, depremzede mültecilerden çadırları boşaltmasını istedi

AFAD, depremzede mültecilerden çadırları boşaltmasını istedi

Elbistan’da AFAD çadırlarında kalan 10 Suriyeli aile, uğradıkları ayrımcılık nedeniyle çadırlarını terk etmek zorunda kaldı.

Bugün sosyal medyada gündem olan 6 Şubat depremlerinin merkezi olan Maraş'ın Elbistan ilçesinde, Suriyeli mültecilerin Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) çadırlarını boşaltması iddialarını Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) İstanbul Şubesi doğruladı.

Kurumsal sosyal medya hesabından yaşanılan ayrımcılığa dair açıklama yapan ÖHD İstanbul, şöyle dedi:

"Elbistan'da Afad çadırlarında olan 10 Suriyeli aileden bugün çadırları boşaltmaları talep edilmiş, iki aile eşlerinin Türk olduğunu söylemiş ardından diğer sekiz aile çadırları boşaltmaya zorlanmıştır.

Ayrımcı politikalara son verin

"Üyelerimizin ve bölgedeki diğer kurumların tüm itirazları reddedilmiş ve aileler çadırları boşaltmak zorunda kalmıştır.

"Böylesi bir felakette dezavantajlı konumda olan sığınmacılara yönelik devletin ayrımcı politikalarını asla kabul etmiyoruz. İlgilileri derhal bu ayrımcı ve ötekileştirici politikalara son vermeye davet ediyoruz."

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.