Af çalışmasında erken tahliye formülü iddiası

Af çalışmasında erken tahliye formülü iddiası

Af çalışması: 2016’da koşullu salıverilmeyle ilgili çıkartılan KHK'ya benzer içerikte olabilir.

MHP’nin Meclis’e sunduğu af tasarısına ilişkin kendi çalışmasını yapan AK Parti’nin ‘erken tahliye’ formülünü gündeme getireceği belirtiliyor.

Kulis bilgilerine göre AK Parti kurmayları, adına af demeden, erken tahliye formülü üzerinde duruyor.

2016’da çıkarılan KHK ile iki önemli düzenleme yapılmıştı. Söz konusu düzenlemede, koşullu salıverilmesine iki yıl veya daha az süre kalan ‘iyi halli’ hükümlülerin cezalarının, koşullu salıverilme tarihine kadarki kısmının denetimli serbestlik ile infaz edilmesi sağlanmıştı. Şartları taşıyan hükümlüler bir yıl erken tahliye edilmişti. Ancak kasten öldürme, çocuğa ve aile bireylerine yönelik ağırlaştırılmış yaralamaya dönük cinsel suçlar, özel hayatın gizliliğine yönelik suçlar, uyuşturucu ticaret ve imalatı, devletin güvenliğine, anayasal düzene ve devlet sırlarına karşı işlenen eylemlerden mahkumiyetler kapsam dışında tutulmuştu.

AK Parti’de sıcak bakılmayan af teklifine yeni formülün bulunduğu belirtilen haberde, ‘Cezasının uzun süresini çekenlere bir miktar daha erken tahliye imkanı sağlayacak düzenleme ön plana çıktı’ denildi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yaptığı konuşmasında, “Şimdi birileri çıkarmış af, laf. Mağdur, mazlum ‘Affettim’ diyorsa o ayrı ama biz asla. O zaman adil, adaletle hükmeden iktidar olamazsınız. Biz rastgele cezaevine girenlere cezaevinin kapısını açamayız. Şahıslara karşı işlenen suçları devletin af yetkisi yoktur. Biz uyuşturucuları affeden bir iktidar olarak mı anılacağız?” dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.