Adres değişiklikleri 2 Nisan'a kadar YSK üzerinden yapılabilecek

Adres değişiklikleri 2 Nisan'a kadar YSK üzerinden yapılabilecek

Seçim sürecinde adres değişikliği için nüfus ve vatandaşlık işleri müdürlüklerine yapılan başvurular sona erdi. Bundan sonra seçmen listeleri açıklandığında yapılacak değişikliklerle ilgili başvurular ise YSK müdürlüklerine yapılabilecek.

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ile 28.Dönem Milletvekilliği Seçimleri için başlayan süreçte nüfus ve vatandaşlık işleri müdürlüklerine yapılan adres değişikliği başvuruları bugün sona erdi.

İHA'da yer alan habere göre seçmen listeleri açıklandıktan sonra yapılacak değişikliklerle ilgili başvuruların ise YSK müdürlüklerine yapılacağı belirtildi.

Buna göre seçmen listeleri 20 Mart 2023'te askıya çıkacak. 2 Nisan 2023'te de inecek. Bu süreçte vatandaşlar adres bilgilerini kontrol edecek ve değiştirmek isterse il veya ilçe seçim kurullarına başvuracak. Seçim kurulları da beyan doğrultusunda seçmen listesinde adres güncellemesi yapacak.

Öte yandan HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, 14 Mayıs seçimlerinde oy kullanacak depremzede yurttaşlara adres kayıt için verilen ve bugün dolan sürenin uzatılması için çağrısı yapmıştı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.