Adnan Oktar'a bin yıldan fazla ceza

Adnan Oktar'a bin yıldan fazla ceza

Adnan Oktar suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, FETÖ'ye yardım yataklık, nitelikli cinsel istismar, kişiyi hürriyetinden mahrum bırakmak suçlarından 1100 yıla varan hapis cezası aldı.

78'i tutuklu 236 sanığın yargılandığı Adnan Oktar suç örgütü davasında Adnan Oktar'a farklı suçlardan bin yılı aşan hapis cezası verildi.

Adnan Oktar organize suç örgütüne yönelik, Oktar'ın da bulunduğu 78'i tutuklu 236 sanığın yargılandığı davada mahkeme kararını açıkladı. İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki duruşma salonunda görülen duruşmaya aralarında Adnan Oktar'ın da bulunduğu çok sayıda tutuklu sanık ve tutuksuz sanık katıldı. Mağdur ve müştekilerin de katıldığı duruşmada, çok sayıda taraf avukatı da hazır bulundu.

Bazı sanıkların son sözlerinin de sorulduğu duruşmada heyet daha sonra kararlarını açıkladı.

Ne olmuştu?

Adnan Oktar ve suç örgütü hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmiş ve ilk duruşma 17 Eylül 2019'da Silivri'de görülmüştü. Davada sanıkların çoğu, suçlamaları ve örgüt iddialarını kabul etmeyerek beraat talebinde bulundu. Dava sürecinde bazı müştekilerin dinlenmesi mahkeme heyetinin aldığı kararla kapalı yapıldı.

Yeni tip korona virüsü tedbirleri kapsamında tutuksuz sanıkların duruşmalara katılma zorunluğunu kaldırırken, buna rağmen birçok tutuksuz sanık ve izleyici duruşmaları takip etmeyi sürdürdü. Davada Adnan Oktar'ın cinsel istismar, eziyet kişisel verilen kaydedilmesi, eziyet ve nitelikli dolandırıcılık dahil bir çok suçtan bin 365 yıla kadar hapsi isteniyordu. 13 sanığın örgüt yöneticisi olmak suçundan 12'şer yıla kadar hapsi, 222 sanığın ise örgütü bilerek yardım etmekten cezalandırılmaları talep ediliyordu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.