Adıyamanlılar: 2 Gün boyunca kimseyi göremedik, yakınlarımızı kendimiz kurtardık

Maraş merkezli yaşanan depremler sonrası arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Adıyaman'da depremzedelerin enkaz başındaki çaresiz bekleyişleri sürüyor.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgede yaraların sarılması için çalışmalar devam ediyor.

UMKE tarafından depremin dördüncü gününde Altınşehir İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde yaklaşık 400 metrekare alan üzerine sahra hastanesi kurulduğu belirtilirken Yüksekova Haber Portalı'ndan Ömer Oğuz, evlerinin enkazları başında bekleyen depremzedelere yaşadıklarını sordu. 

Birçok yakınlarını kaybettiklerini belirten depremzedeler, "2 gün boyunca kimseyi göremedik. Kendi imkanlarımızla çalıştık, hiçbirşey yapamadık. Devlet gelsin, devlet nerede? Gönüllüler çalıştı. Cesetlerimiz koktu. Anne, baba kimse kalmadı" dediler. 

"Adıyaman'a yazık" diyen bir depremzede, "3-4 gündür buradayım hiç kimseyi göremedim" derken bir afetzede ise, "Ailem 8 kişidir, 8'i de enkazın altında. Daha hiçbirini çıkaramadık" dedi.  

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum