Adıyaman’da 300 Kadına Ücretsiz Bilgisayar Eğitimi

Adıyaman’da 300 Kadına Ücretsiz Bilgisayar Eğitimi

Adıyaman’da ‘Kadın İçin Teknoloji’ eğitimleri projesi kapsamında 300 kadına ücretsiz bilgisayar eğitimleri verilmeye başlandı.

Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Adıyaman Girişimci Kadınlar ve İstihdam Derneği, Teknosa, Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği’nin ortak yürüttüğü projeye, Microsoft Türkiye, UNDP ve Kalkınma Bakanlığı destekliyor. Proje kapsamında Adıyaman’da 300 kadın bilgisayar eğitimi alacak.

Adıyaman Girişimci Kadınlar ve İstihdam Derneği Başkanı Birsen Günay, bilgisayar okuryazar oranının arttırılmasının hedeflendiğini kaydederek, “Kadınların bilgiye erişimlerini kolaylaştırmayı sağlamak, bilgi ve iletişim teknoloji eğitimleri aracılığıyla kadınların kapasitelerini geliştirerek, toplumsal hayata etkin katılımlarını desteklenmesi hedeflerini de benimsemektedir. Bu hedefler doğrultusunda 2 eğitmen tarafından 300 kadına bilgisayar eğitimi veriliyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.