Adalet Yürüyüşü'nde IŞİD iddiası: Gözaltılar var

Adalet Yürüyüşü'nde IŞİD iddiası: Gözaltılar var

IŞİD adına Adalet Yürüyüşü'ne saldırmak istedikleri açıklanan 6 kişi gözaltına alındı. Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, "Büyük bir provokasyon önlendi" dedi.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü’ne önceki gün yapılan ihbarda ‘yürüyüşe yönelik eylem yapılacağı’ bilgisi iletildi. Bunun üzerine polis, IŞİD mensubu olduğu bilinen ve emniyette kaydı olan 6 kişiden ikisinin dün Kayseri’de siyah bir minibüs kiraladığını öğrendi. Bu iki kişi bugün Kocaeli’de, diğer 4 kişi ise Kayseri’de gözaltına alındı.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, ihbar üzerine harekete geçen Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kartepe ilçesinde panelvan tipi bir aracı yakalandı. Operasyon anı kameralara da yansıdı ve otomobilde bulunan 2 kişi gözaltına alındı.

KAYSERİ VALİSİ: BÜYÜK BİR PROVOKASYON ÖNLENDİ

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı yaptığı açıklamada, “Evet, polisimiz güzel bir istihbarat sonucu 6 kişilik DEAŞ militan grubunu gözaltına aldı. Minibüsle konvoya saldıracaklardı. Minibüse AK Parti flamaları koymuşlardı. Büyük bir provokasyon önlendi” dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.