Adalet Sen üyeleri Yüksekova Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı

Adalet Sen üyeleri Yüksekova Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı

Adalet Sen Yüksekova Temsilciliği üyeleri, yargı çalışanlarının taleplerini dile getirmek için Yüksekova Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Üyeler adına açıklama yapan Adalet Sen Yüksekova İlçe Başkanı Sami İpek, bir devleti ayakta tutan temel direğin adalet olduğunu belirtti.

Yargı çalışanlarının 3600 ek gösterge talebinin hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden İpek, yargı çalışanlarının 3600 ek gösterge kapsamına alınan 4 meslek grubundan daha az önemsiz ve değersiz olmadığını aktardı.

whatsapp-image-2022-04-27-at-13-36-43.jpeg

Çalışma hayatı boyunca pek çok zaruri ve sosyal ihtiyacından vazgeçen yargı çalışanlarının 3600 ek gösterge kapsamına dahil edilerek en azından emekli olduktan sonra ani bir gelir kaybına uğramak istemediğini kaydeden İpek, şunları belirtti: 

"Bu talep haklıdır, yerindedir ve insanidir. Hakkımız olan 3600 ek gösterge düzenlenmesinden tüm yargı çalışanlarının yararlanması için elimizden gelen her türlü yasal yolları denemekten de sesimizin duyulması için haykırmaktan da asla geri durmayacağımızı belirtmek isteriz. Yargı çalışanı 2013 yılından bu yana sabırla ümitle kadro beklemektedir. Verilen kadro sözlerinin hayata geçirilmesi iş barışının tesisi için gereklidir, zorunludur.

Eğitimde, sağlıkta ve diyanette uygulanan 3 + 1 sisteminden dahi mahrum edilen yargıdaki sözleşmeli personelin kadro talebini duymak ve hayata geçirilmesini sağlamak adil yönetimin eşitlikçi yaklaşımının gereğidir.

Bu anlamda sözleşmeli personele kadro konusunda hükümetin atacağı adımları yakından takip etmekte ve Adalet Sen olarak sürekli verilen sözleri hatırlatan duruşu sergileyeceğimizi belirtmek isteriz.   

Adalet Sen'in  kuruluşundan bu yana talep ettiğimiz, en büyük amacımız olarak mücadelemize yön veren "Yargı hizmetleri sınıfının" oluşturulması bir meslek yasası ve ayrı bir iş kolu talebimiz dünkü kararlılıkla diri ve tazedir. Yargı çalışanı kendisine bol gelen, içinde kaybolduğu, hak taleplerinin genel idare hizmetleri sınıfı torbasında eritildiği bu hizmet sınıfından kurtulmak kendi işine, mesleğine özgü ayrı bir hizmet sınıfında değerlendirmek istiyor ve istemeye devam edecektir. Bir önceki Adalet Bakanı Sn.  Abdülhamit Gül tarafından verilen yargı hizmetleri sınıfı sözünün hayata bir an önce geçmesini talep ediyoruz.

Yargı çalışanı olarak varlığımızın farkına varılmasını, ayrımsız olarak hiçbir meslek grubunu öncelemeden  eşit haklar ve  eşit koşullar istemekteyiz.

Fatih Sultan Mehmet Han'ın da "Adaleti öldürürsen devlet ölür" sözünü hatırlatıyoruz…

-Yargı çalışanları Yargı/Adalet Hizmetleri sınıfına geçirilmelidir!

-3600 Ek gösterge  En çok Yargı Çalışanlarının hakkıdır!

-Adalet Bakanlığında sözleşmeli olarak istihdam edilen meslektaşlarımız emsalleri gibi derhal kadroya alınmalıdır!

-Enflasyon farkları aylık olarak maaşa yansıtılmalıdır!"

Açıklamaya Yüksekova Adliyesi çalışanlarının yanı sıra Hakkari Barosu Başkanı Ergün Canan, İHD Hakkari Şubesi Başkanı Yusuf Çobanoğlu ve Hakkari Barosuna üye avukatlar da katılarak destek verdi. 

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum