Adalet Nöbeti 17'nci gününde: Ferit Şenyaşar, bakanla görüştürülmedi

Adalet Nöbeti 17'nci gününde: Ferit Şenyaşar, bakanla görüştürülmedi

Adalet Nöbeti’ni Ankara’ya taşıyan Emine Şenyaşar, sağlık sorunları nedeniyle eyleme katılmazken Adalet Bakanlığı’na yürüyen Ferit Şenyaşar, bakanla görüştürülmedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde, eski AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki çocuğu katledilen Emine Şenyaşar ile  saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Milletvekili Ferit Şenyaşar’ın, Ankara’ya Adalet Nöbeti 17'nci gününe girdi.

Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021 tarihinde başlayan nöbet 26 Temmuz’da Ankara’da bulunan Adalet Bakanlığı’nın önüne taşınmıştı. Bugünkü eyleme anne Şenyaşar, sağlık sorunları nedeniyle katılamadı. 

BAKAN ŞENYAŞAR İLE GÖRÜŞMEDİ

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre eylemi sürdüren Ferit Şenyaşar, Meclis’ten Adalet Bakanlığı’na yürüdü. Adalet Bakanı ile görüşmek isteyen Şenyaşar’a, yetkiler tarafından bakanın olmadığı belirtildi. Eylem, Şenyaşar’ın yetkililere tepki göstermesi sonrasında son buldu.

Ne olmuştu?

2018’de genel seçimlerinden 10 gün önce AK Parti milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın esnaf ziyareti sırasında çıkan silahlı kavga ve sonrasında hastanedeki saldırılar sonucunda Yıldız’ın kardeşi Mehmet Yıldız, esnaf Esvet Şenyaşar, oğulları Celal Şenyaşar ve Adil Şenyaşar öldürülmüştü. Ön otopsi raporuna göre Celal ve Adil Şenyaşar kardeşlere 23 mermi isabet etmiş, babaları Evet Şenyaşar kesici aletlerle linç edilerek katledilmişti. Ferit Şenyaşar ve annesi Emine Şenyaşar’ın adliye önünde başlattığı ‘Adalet Nöbeti’ çoğu kez engellemişti. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.