Adalet Kurultayı’nda 12 kural

Adalet Kurultayı’nda 12 kural

Adalet Kurultayı hazırlıkları tamamlandı. 4 gün sürecek Kurultay’da katılımcıların uyması gereken 12 kural belirlendi.

CHP öncülüğünde 26-29 Ağustos’ta Çanakkale’de yapılacak Adalet Kurultayı’nda uyulacak kurallar belli oldu.

Gazete Duvar'ın haberine göre, Adalet Yürüyüşü’nde olduğu gibi “Hak, Hukuk, Adalet” sloganıyla yapılacak Kurultay’da Atatürk posteri, Türk Bayrağı ve ‘Adalet’ yazılı döviz dışında pankart, flamaya izin verilmeyecek. Terörü, şiddeti, suçu öven, nefret söylemi içeren, ırk, etnisite ya da inanca dayalı ayrımcılık yapan konuşmalar da vetolu.

8 ana başlıkta, 60’ın üzerinde oturumun yapılacağı, yaklaşık 700 kişinin konuşacağı Adalet Kurultayı’nda uyulması gereken 12 kural ise şöyle belirlendi:

1- Adalet Kurultayı Çanakkale Savaşları’nın geçtiği bölgede yapılacak. Burada yapacağımız bütün faaliyetlerimiz, aziz şehitlerimizin değerli hatıralarına yakışır hassasiyette olmalı.

2- Panellerde ve çalıştaylarda sadece önceden belirlenen konuşmacılara söz verilecektir. Katılımcılar tüm panelleri ve çalıştayları izleyebilecektir. İzleyicilerin katkısı panel ve çalıştayları yönetenlerin belirleyeceği ve duyuracağı kurallara uygun şekilde olabilecektir.

3- Konuşmacılar özgürce kendi düşüncelerini açıklayacaktır. Hiçbir konuşmacı dile getirdiği görüşleri nedeniyle sataşmalara maruz kalmamalıdır.

4- Adalet Kurultayında konuşmaların sınırını genel hukuk ve evrensel düşünce özgürlüğü standartları belirler. Konuşmacılar terörü, şiddeti, suçu övemez, nefret söylemi kullanamaz ırk, etnisite ya da inanca dayalı ayrımcılık yapamaz. İçeriği açıkça suç teşkil eden konuşmalara oturum yöneticileri tarafından müdahale edilecektir.

5- Herhangi bir konuda görüş ve düşüncelerini ifade etmek isteyen katılımcılar alanda bulunan Adalet Kutularına görüş ve düşüncelerini yazılı olarak bırakabilecek bu görüş ve düşünceler daha sonra kitap haline getirilerek yayınlanacak.

6- Konaklama alanlarının girişinde emniyet görevlilerince bütün katılımcıların güvenlik kontrolü yapılacak ve arama yapılmadan hiç kimsenin alana girmesine izin verilmeyecek.

7- Kurultay boyunca güvenliğimizi sağlayan polisimizin, jandarmamızın ve özel güvenlik görevlilerimizin tüm uyarı ve ikazlarına uyulaca.

8- Kamp alanında Atatürk posteri, Türk Bayrağı ile “Adalet” yazılı pankart ve dövizler kullanılacaktır. Hiçbir partinin, kurumun veya grubun bayrak, flama veya dövizinin açılmasına izin verilmeyecek.

9- Bu Kurultayın sloganı Adalet Yürüyüşünde olduğu gibi “Hak, Hukuk, Adalet”tir. Bu slogan dışında hiçbir slogan atılmayacak.

10- Kurultay boyunca çevrenin ve ortak kullanım alanlarının temiz tutulmasına azami dikkat gösterilmelidir.

11- Kamp alanının bulunduğu bölgenin SİT alanı ve Milli Park olması nedeniyle yanıcı madde içeren materyaller kullanılmaması, ateş yakılmaması konusunda hassasiyet gösterilmesi gerekmektedir. Mümkün olan en yüksek katılım ve başarı sizlerin katkı, özveri ve dayanışmasıyla sağlanacaktır.

12- Kamp alanında konaklamak isteyenlerin kurultay öncesi bulundukları yerlerdeki CHP il ve ilçe başkanlıklarına başvurmaları halinde her türlü bilgilendirme ve yönlendirme yapılacak.

KURULTAY PROGRAMI

Adalet Kurultayı’nda 8 ana konu ve bu konularda düzenlenecek panellerde konuşma yapacak isimler ise şunlar olacak:

MAHKEMEDE ADALET: Av. Turgut Kazan (Yönetici), Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, Av.Celal Ülgen Mehmet Ali Kulat

YAŞAMDA ADALET: Rıza Türmen (Yönetici), Levent Gültekin, Nasuh Mahruki, Durhasan Koca, Prof. Dr. Sencer İmer.

SEÇİMDE ADALET: M. Hadimi Yakupoğlu (Yönetici), Erol Tuncer, Prof. Dr. Fethi Açıkel, Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu, Melek Demir.

İNANÇTA ADALET: Cihangir İSLAM (Yönetici), İhsan Eliaçık, Mehmet Bayraktar, Fatma Bostan Ünsal, Murtaza Demir, Tayfun Atay, Muhittin Yıldız, Pakrat Estukyan.

GEÇİMDE ADALET: Zekeriya Temizel (Yönetici), Prof. Dr. Korkut Boratav, Abdüllatif Şener, Nesrin Nas, Faik Öztrak, Prof. Dr. İbrahim Halil Sugözü, Prof. Dr. Mete Gündoğan

EĞİTİMDE ADALET: Prof.Dr. Sencer Ayata (Yönetici), Prof. Dr. Necla Kurul, Batuhan Aydagül, Orhan Bursalı, Mümin Ceyhan.

DEVLETTE ADALET: İlhan Kesici (Yönetici), Ertuğrul Yalçınbayır, Yüksel Yalova, Levent Tüzel, Gürcan Dağdaş, Abdülbaki Erdoğmuş

MEDYADA ADALET: Oktay Ekşi (Yönetici), Ahmet Takan, Prof. Dr. Doğan Tılıç, Mustafa Kurdaş, Musa Kart.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.