Adalet Bakanı Tunç yargı krizinin çözümü için TBMM'yi işaret etti

Adalet Bakanı Tunç yargı krizinin çözümü için TBMM'yi işaret etti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargıtay ve AYM arasındaki krize ilişkin, "Bir anlaşmazlık varsa bunlar TBMM'de konuşularak çözülebilecek hususlar" dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi'nin Can Atalay hakkındaki kararları ile ilgili yeni açıklamada bulundu.

İki mahkeme arasında görüş farklılığının TBMM'de çözüleceğini ifade eden Bakan Tunç, "TCK'ya göre devletin güvenliğine ilişkin suçlar yazılmıştır. Seçimden önce soruşturmasına başlanmış olmak kaydıyla terör suçları dokunulmazlık kapsamında mı değil mi? Yargıtay kapsam dışı diyor. İki yüksek mahkememizin bir görüş farkı var burada. Konuyu farklı noktalara çekmenin gereği yok. Özgür (Özel) Bey'in cumhurbaşkanımıza yönelik yakışıksız ifadeleri var. Burada herhangi bir darbe söz konusu değil. Bu millet darbeyi de darbecileri de çok iyi bilir. Yüksek mahkemelerimiz arasındaki görüş farkını ortadan kaldırmaya yönelik belirsizlik varsa, AYM'nin kuruluş kanunuyla ilgili bir anlaşmazlık varsa bunlar TBMM'de konuşularak çözülebilecek hususlar. Konu hukuk çerçevesinde tartışılır ve çözüm bulunur" ifadelerini kullandı. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum