Adalet Bakanı, Şenyaşar ailesinin görüşme talebini reddetti

Adalet Bakanı, Şenyaşar ailesinin görüşme talebini reddetti

Hastalığı nedeniyle tekerlekli sandalye ile Adalet Bakanlığı’na giden Emine Şenyaşar’ın görüşme talebi reddedildi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde eski AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ve yaralı olarak kurtulan oğlu Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Milletvekili Ferit Şenyaşar, Ankara’da bulunan Adalet Bakanlığı önüne taşıdıkları eylemlerini 24’üncü gününde de sürdürdü. Şenyaşar ailesi, bakanlık önüne gitmeden önce Meclis bahçesinde basın açıklaması yaptı. 

Açıklamada anne Şenyaşar, “Adalet” yazılı dövizi taşıdı. Açıklama yapan Ferit Şenyaşar,  annesinin diz rahatsızlığına rağmen tekerlekli sandalye ile her gün bakanlığa gittiğini anımsattı.

 Adalet Bakanlığı’ndan taleplerinin olduğunu ve bu taleplerinin yargıya müdahale olmadığını, tam tersi yargıya müdahalesi olanların engellemesi olduğunu ifade eden Şenyaşar, “Yargıya müdahale eden bir el var. Bu elin kaldırılmasını istiyoruz. Kardeşimiz suçsuzdur. 5 yıldır tutukludur. Güvenlik kamera görüntüleri var. Bilirkişi raporu var. Bunlar kardeşimin lehine olan delillerdir. Bütün bu deliller ortada olmasına rağmen hala kardeşim tutukludur. 3 insanımız katledilmiş, bir insanımız da haksız ve hukuksuz bir şekilde tutukludur” diye kaydetti. 

Şenyaşar, annesinin bu nedenle eve gitmediğini ve birlikte mücadelelerini sürdürdüklerini söyledi. 

Şenyaşar ailesi, daha sonra bakanlığa kadar yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe, İnsan Hakları Derneği (İHD) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Nuray Çevirmen ve İHD Ankara Şube Eşbaşkanı Aslı Saraç da katıldı. Ancak polis, İHD’lileri engelleyerek, yürüyüşe katılmasını engellemeye çalıştı. Polis ayrıca basın mensuplarının görüntü ve fotoğraf almasını engelledi. Bakanlık önüne gelen Şenyaşar ailesi, bakan ile görüşme taleplerini iletti. Bakanlık yetkilileri, bakanın görüşme talebini reddettiğini bildirdi. Aile, buna rağmen bakanlık kapısında eylemini sürdürdü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.