ABD'ye giden Türk heyetinden ilk haber!

ABD'ye giden Türk heyetinden ilk haber!

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türk heyetinin bugün Bakan Yardımcısı John Sullivan ile görüşeceği bilgisi verildi.

Reuters’de yer alan habere göre, ABD Dışişleri'nden yapılan açıklamada, ABD Dışişleri Bakanlığı, Türk heyetinin bugün Bakan Yardımcısı John Sullivan ile görüşeceği bilgisi verildi.

ABD'li sözcü, "Türk heyeti ile bugün görüşeceğiz" açıklamasında bulundu. Türk heyeti ile ABD tarafının Türkiye saatiyle 18.00'de görüşeceği bilgisisi verildi. 

Geçtiğimiz haftalarda ev hapsine alınan Brunson'ın derhal serbest bırakılmasını isteyen ABD Türkiye'ye yönelik yaptırım kararı almıştı. İçişleri ve Adalet bakanlarının mal varlıklarını dondurma kararı alan ABD'ye Türkiye'nin de aynı şekilde karşılık vereceği açıklanmıştı.

Krizin çözümüne ilişkin ilk temas geçen hafta Cuma günü Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo arasında Singapur'da gerçekleşmiş, tarafların sorunları çözme konusunda çalışmak konusunda mutabık kaldığı açıklanmıştı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.