Abdullah Zeydan: Mücadelemize devam edeceğiz

Abdullah Zeydan: Mücadelemize devam edeceğiz

Hakkında verilen tahliye kararının ardından cezaevinden çıkan HDP’li Abdullah Zeydan, “Demokratik siyaset mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları ve milletvekillerine karşı 4 Kasım 2016’da yürütülen gözaltı operasyonlarında tutuklanan Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'ın “örgüte yardım etmek" ve "örgüt propagandası yapmak" suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşması bugün görüldü.

Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, Zeydan hakkında tahliye kararı verildi.  Kararın ardından, Zeydan duruşma için getirildiği Elazığ T Tipi Kapalı Cezaevi’nden çıktı. Zeydan’ı, HDP milletvekilleri Remziye Tosun, Alican Önlü ile çok sayıda partili karşıladı.

'Demokratik siyaset mücadelemize devam edeceğiz'

Cezaevi önünde konuşan Zeydan, 5 yıl birlikte aynı koğuşta kaldığı HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Genel Merkezi, milletvekilleri ve kendisine destek veren tüm kesimlere teşekkür etti. “Bizler seçilmiş halk temsilcileriydik maalesef hukuksuz, adaletsiz bir şekilde 5 yıllık bir süre boyunca rehin alındık” diyen Zeydan, şunları söyledi: “Dolayısıyla bize bahşedilen bir şey yok. Biz de aynı AKP milletvekilleri, CHP milletvekilleri gibi hatta onlardan daha fazla yüzde ile halkımızın teveccühüne layık olmuş ve halkın iradesiyle milletvekili seçilmiştik. Maalesef bu süreçte millet iradesine bir darbe yapıldı ve halkın seçtiği millet vekilleri, eş genel başkanları tutuklandı. Bugün halen cezaevlerinde tutulan başta Eş Genel Başkanlarımız sayın Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ olmak üzere Hakkari milletvekilimiz Leyla Güven, Yüksekova Belediye Eşbaşkanımız Remziye Yaşar ve bütün siyasi tutsakların serbest kalması için demokratik siyaset mücadelemize devam edeceğiz. Dolayısıyla Türkiye halklarına  mutlaka onurlu, özgür yaşamı barış içerisinde, huzur içersinde armağan edeceğiz."

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum