Abdullah Cömert davası: Sanık polise 6 yıl hapis cezası

Abdullah Cömert davası: Sanık polise 6 yıl hapis cezası

Gezi olaylarında hayatını kaybeden Abdullah Cömert davasında karar açıklandı. Sanık polis Ahmet Kuş'a 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Gezi olayları sırasında Hatay’da başına biber gazı kapsülü isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren Abdullah Cömert davasında ikinci duruşma bugün Balıkesir Adliyesi’nde başladı.

Sanık Ahmet Kuş, duruşmaya SEGBİS ile bağlandı. Kuş, “Gezi olayları öncesinde birçok olaya katıldım. Kimsenin canına malına kastım olmadı, beraatimi talep ediyorum” dedi. Mahkeme heyeti Yargıtay’ın bozduğu karara uyarak Sanık polis Ahmet Kuş’a bilinçli taksirden 6 yıl 10 ay 15 gün ceza verildi. Sanık ceza kesinleşinceye kadar tutuklanmayacak.

Sanık polis Kuş’un avukatı savunmasında şunları kaydetti, “Gezi Olayları şiddet olaylarının arttığı bir ortam olarak nitelendirildi. Güvenlik güçleri de bunu dağıtmak istedi. Kamera kayıtlarında araçlara yabancı cisim atılarak kışkırtılıyor,sanık bu şartlarda görevini yapmış bulunuyor. Sanık araçta şoförün yanında oturuyor. Aldığı eğitim doğrultusunda atıyor fişeği. Hedef alınarak yapılmış bir atış değil. Kasten atılmamıştır”

‘ADALET İSTİYORUM…’

‘Adalet kadın adı olarak kalmamalı’ diyen Meryem Cömert, şöyle devam etti; “Ben adalet istiyorum. Adalet kadın adı olarak kalmamalı. Hatay’dan buraya kadar geliyoruz sanık muamelesi görüyoruz. Elinizi vicdanınıza koyun. Bir canın, bir insan hayatının bedeli bu kadar ucuz olmamalı.Bu olay bizim başımıza geldi,sizin de başınıza gelmeyecek değil ya! Ben bir ablayım,anlayın beni. Bizim tek tesellimiz ağır bir ceza alması olacak. Kardeşim yok artık,sürgün bir hayat yaşıyoruz. Canın bedeli ağır olmalı. En ağır şekilde yargılanmalı.” (Kaynak: Birgün)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.