Abdulkadir Selvi: AB ile ilişkilerde yeni adımlar geliyor

Abdulkadir Selvi: AB ile ilişkilerde yeni adımlar geliyor

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Avrupa Birliği ile ilişkiler konusunda yeni adımlar atılacağını yazdı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Türkiyeli yetkililerin Avrupa Birliği ile ilişkiler konusunda yeni adımlar atacağını söyledi. Selvi, "Bunun ilk adımı olarak Reform Eylem Grubu 3 yıl aradan sonra toplanıyor" dedi.

Abdulkadir Selvi, "AB ile ilişkilerde yeni adımlar geliyor"başlığıyla yayımlanan yazısında AB ile ilişkilerin son üç yıldır buzdolabına kaldırıldığını söyledi.

"Avrupa Birliği yeniden gündemimize giriyor. Yeniden diyorum çünkü AB ile ilişkiler son 3 yıldır buzdolabına kaldırılmıştı. Ve ben bundan heyecan duyuyorum. “Alice Harikalar Diyarında” gibi ayaklarım yerden kesilmiş değil. İhtiyatlı bir iyimserlik içindeyim. Ama bu süreçte siyasi iradenin cesaretlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Çünkü Türkiye’nin AB’ye tam üyelik hedefini önemsiyorum. 15 Temmuz darbe girişimi karşısında AB’den gereken desteği bulamadık. Yükselen milliyetçi dalganın etkisiyle AB, Türkiye’yi adeta itti. Ama biz de Kopenhag Kriterleri’ni Ankara kriterleri yapıp yolumuza devam edemedik."

"Türkiye’nin AB’ye üyelik müzakerelerinin başlaması için pankartlarla destek verildiği bir konjonktürden Türkiye’nin Avrupa Konseyi tarafından denetime alındığı bir sürece gelindi. Şimdi karşılıklı hata-sevap cetveli çıkarma peşinde değilim. Bardağın dolu ve boş tarafını birlikte görmeye çalışıyorum."

'AB İLE İLİŞKİLERDE DİBE VURDUK'

"AB ile ilişkilerde dibe vurduk. Şimdi yeniden ilişkilerin geliştirilmesi sürecine girildi. OHAL’in kaldırılması AB’de Türkiye’nin görünümünü olumlu yönde etkiledi. Tam bu süreçte maruz kaldığımız Trump saldırısı bize AB’nin ne denli önemli olduğunu, AB’ye de Türkiye’nin vazgeçilmezliğini hatırlattı."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.