ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışını 'sınırlama' kararı Temsilciler Meclisi'nde kabul edildi

ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışını 'sınırlama' kararı Temsilciler Meclisi'nde kabul edildi

ABD Temsilciler Meclisi, Türkiye'ye F-16 satışını 'sınırlandıran' değişikliği kabul etti: ABD Başkanı uçakların 'Yunanistan hava sahasını ihlal etmeyeceğine' dair belge sunmadan satış yapılmayacak.

ABD Temsilciler Meclisi, Pentagon'un 2023 savunma bütçesini içeren yasa tasarısına Türkiye'ye F-16 savaş uçağı satışını 'sınırlandıran' ekleme yaptı.

Meclis üyeleri Gus Bilirakis ve Chris Pappas'ın öncülüğünde hazırlanan düzenleme değişikliğini 179'a karşı 244 oyla kabul etti.

Euronews'in haberine göre oylanarak tasarıya eklenen madde, "Türkiye’ye F-16 satışının koşulu olarak ABD Başkanı'nın bu satışın Amerikan menfaatlerine olduğunu Kongre'ye beyan etmesi ve bu uçakların Yunan hava sahasına izinsiz girişlerde kullanılmayacağını taahhüt etmesini" öngörüyor. 

'SOMUT ADIMLARI İÇEREN BELGE SUNACAK'

Buna göre, Başkan bu uçakların 'Yunanistan toprakları üzerinde yetkisiz uçuşlar yapmayacağı' konusunda somut adımların ayrıntılarını da içeren bir onay belgesi vermediği sürece Türkiye'ye F-16 savaş uçağı, F-16 geliştirme teknolojisi veya modernizasyon kitleri satılamayacak.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.