ABD'nin Irak ve Suriye'deki üslerine bir günde 4 saldırı

ABD'nin Irak ve Suriye'deki üslerine bir günde 4 saldırı

ABD'li askeri bir yetkili, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, ABD'nin Suriye, Irak ve IKBY'deki dört üssüne dün toplam dört saldırı düzenlendiğini söyledi.

ABD güçlerinin Irak ve Suriye'de konuşlandığı askeri üslere 23 Kasım Perşembe günü roketler ve insansız hava araçlarıyla dört saldırı düzenlendiği, saldırılarda ölen ya da yaralanan olmadığı, altyapının zarar görmediği açıklandı.

SURİYE, IRAK VE IKBY'DEKİ 4 ÜSSE SALDIRI

İsminin gizli kalması koşuluyla Reuters haber ajansına konuşan ABD'li askeri bir yetkili, kuzeydoğu Suriye'de ABD ve uluslararası koalisyon güçlerinin konuşlandığı iki üsse birden fazla sayıda roket ve bir saldırı İHA'sı ile saldırı düzenlendiğini bildirdi.

Yetkili, Irak'ın başkenti Bağdat'ın batısındaki Ayn El Esad ile Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) başkenti Erbil'deki havalimanı yakınlarında bulunan bir üsse de birden fazla sayıda İHA saldırısı düzenlendiğini söyledi. 

ABD, IRAK'TA HAVA SALDIRISI DÜZENLEMİŞTİ

"İslami Direniş" isimli bir örgütün Irak'taki benzer bir saldırıyı daha önce üstlendiğini hatırlatan Reuters, söz konusu saldırıların ABD Merkez Kuvvetleri'ne (CENTCOM) bağlı bir uçağı Bağdat'ın güneyinde, İran'la bağlantılı olduğu söylenen Kataeb Hezbollah (KH) isimli örgüte yönelik hava saldırısının ardından geldiğine dikkat çekti.

ABD'nin saldırısında sekiz KH mensubunun öldüğü açıklanmış, Irak hükümeti de saldırıyı kınayarak 'toprak bütünlüğü ve egemenliğinin' ihlal edildiğini bildirmişti. 

ABD'nin verilerine göre, İsrail-Filistin çatışmalarının başladığı 7 Ekim'den bu yana, 23 Kasım Perşembe günü itibarıyla, ABD'nin Irak'taki üslerine toplam 36, Suriye'deki üslerine 37 saldırı düzenlendi. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.