ABD'nin BM daimi temsilcisi istifa etti

ABD'nin BM daimi temsilcisi istifa etti

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley istifa etti. Başkan Donald Trump, BM nezdinde geleneksel Amerikan politikalarından ayrışan kararların savunucusu olan Haley'yi 'gelecekte de yönetiminde görmek istediğini' söyledi.

ABD’de Donald Trump yönetiminden üst düzey bir istifa haberi daha geldi. ABD’nin BM daimi temsilcisi Nikki Haley istifa etti.

Trump, konuyla ilgili açıklamasında, Haley’nin görevini yıl sonunda bırakacağını söyledi. Haley’nin ‘harika bir iş çıkardığını’ ancak kendisine biraz vakit ayırmak istediğini açıklayan Trump, kendisinin yönetimine gelecekte bir başka görevde geri dönmesini umduğunu belirtti.

NIKKI HALEY KİMDİR?

Güney Carolina’nın eski valisi olan Haley, Trump yönetiminin Birleşmiş Milletler nezdinde geleneksel Amerikan politikasından kopuş yönündeki bir dizi kararını hayata geçiren isimdi. Haley, ABD’nin işgal altındaki Doğu Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma yönündeki tepki çeken kararını da BM nezdinde ateşli bir biçimde savunmuştu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.