ABD'li kongre üyelerinden Trump'a mektup: Suriye'den çekilmeyin

ABD'li kongre üyelerinden Trump'a mektup: Suriye'den çekilmeyin

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Kongresi'nde yer alan 400 üye, Başkan Donald Trump’tan ABD askerlerini Suriye’den çekmemesi ve yakın müttefiklerini yalnız bırakmaması çağrısında bulundu.

535 üyesi bulunan Temsilciler Meclisi ve Senatosu üyesinden 400'ünün imzaladığı bir mektup, Trump’a gönderilerek Suriye’deki müttefiklerin güvenliği konusunda duyulan ‘derin endişeler’ini dile getirdi.

Reuters’te yer alan habere göre 400 kongre üyesinin imzası bulunan mektupta, 'terör tehlikesinin' son bulmadığı gerekçe gösterilerek ABD Başkanı’nın Suriye’den askerleri çekme kararından vazgeçmesi istendi.  

Mektupta ayrıca Trump’tan Kürtler kastedilerek, ‘Amerikan’ın yakın müttefikleri’ni terör tehditlerine karşı yalnız bırakılmaması çağrısında bulunuldu.

Mektupta şu ifadelere yer verildi: 

“ABD’nin en yakın müttefiklerimizden bazıları tehdit altında olduğundan, Amerikan liderliği ve desteği her zaman olduğu gibi çok önemli."

Aralık ayının başlarında ABD Başkanı Trump, sürpiriz bir kararla ABD kuvvetlerinin Suriye'den çekileceğini  açıklamıştı. Trump’ın bu kararı Cumhuriyetçiler ve Demokratların da dahil olduğu kongreyi başta olmak üzere tüm dünyayı şaşırtmıştı.

Trump  daha sonra Suriye'de 400 asker bulunduracaklarını bildirmişti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.