ABD'den Türkiye'ye Afrin çıkarması

ABD'den Türkiye'ye Afrin çıkarması

Türkiye ile ABD arasındaki Afrin anlaşmazlığı sürerken, Amerikan yönetiminin iki kritik isminin Türkiye’ye geleceği öğrenildi.

Hürriyet’in Washington temsilcisi Cansu Çamlıbel’in haberine göre, ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı H.R. McMaster hafta sonunda İstanbul’a, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson da Ankara’ya gelecek.

YENİ FORMÜL ÖNERİLEBİLİR

Hürriyet’in haberine göre, iki Amerikalı yetkilinin ‘Afrin operasyonu nedeniyle kopma noktasına gelen ilişkileri tamir etmeye dönük mesajlar vermesi’ bekleniyor. Ziyarette, ABD’nin Zeytin Dalı operasyonunun Menbic’i de kapsayacak şekilde genişletilmemesi için bazı formüller masaya koyma ihtimalinin bulunduğu da belirtiliyor.

YPG’YE AĞIR SİLAH KARARINI AÇIKLAYAN İSİM

Trump yönetiminin Irak ve Afganistan’da bizzat savaşmış generalleri arasında yer alan Ulusal Güvenlik Danışmanı H.R. McMaster bugün ABD’nin dış politikasına yön veren kilit isimlerin başında geliyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 16 Mayıs 2017’deki Washington ziyaretinden bir hafta önce Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ı Beyaz Saray’da kabul eden McMaster, Rakka operasyonu için YPG’ye ağır silah gönderme kararını Türk yetkililere açıklayan isim olmuştu.

ERDOĞAN’IN MCMASTER’I KABUL EDİP ETMEYECEĞİ HENÜZ NET DEĞİL

McMaster’ın 13 Şubat’taki Türkiye ziyaretinde temaslarını İstanbul’da gerçekleştireceği öğrenildi. McMaster’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilip edilmeyeceği henüz net değil. Edinilen bilgilere göre Amerikan tarafı iki ziyaretin de aynı hafta gerçekleşmesi konusunda ısrarcı olunca programlar sıkıştı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun konuğu olarak Ankara’ya gelecek olan ABD Dışişleri Bakanı Tillerson’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da kabul edilmesi daha muhtemel görünüyor.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.