ABD’deki orman yangınlarında ölü sayısı 89’a çıktı

ABD’deki orman yangınlarında ölü sayısı 89’a çıktı

Hawaii'de devam eden orman yangınlarında yaşamını yitirenlerin sayısı 89'a yükseldi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD)  Hawaii eyaletinin en büyük adalarından olan Maui’de devam eden yangınlarında yaşamını yitirenlerin sayısı 89’a yükseldi.

Hawaii Valisi Josh Green, yangınlara ilişkin yaptığı açıklamada “Çok büyük can kaybı var. Ölenlerin sayısı 89’a yükseldi. Bu, Hawaii’nin yaşadığı en büyük felaket. 2 bin 200 civarında yapı yok oldu ve hasarların maliyeti 6 milyar doları buldu” dedi.

2 KİŞİNİN KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ 

Maui Polis Şefi John Pelletier, yaşamını yitiren 89 kişiden sadece 2'sinin kimliğinin tespit edilebildiğini söyledi. Arama kurtarma çalışmalarını olabildiğince hızlı gerçekleştirmek istediklerini belirten Pelletier, "Ancak şu ana kadar köpeklerle yangın bölgesinin sadece yüzde 3'ünü arayabildik" diye belirtti. 

Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre, Hawaii takımadasının turistik bir kenti neredeyse tamamen yandı.

100 YILIN EN BÜYÜK YANGINI 

İtfaiye yetkilisi Lori Moore-Merrell de, Hawaii’deki can kaybının 2018 yılında California’da 85 kişinin yaşamını yitirdiği yangınları geçtiğini belirterek, “Hawaii’deki yangınlar, ABD’de son 100 yılda en çok can kaybının yaşandığı orman yangınları oldu” ifadelerini kullandı.

11 BİN KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Hawaii Ulaştırma Bakanlığı Müdürü Ed Sniffen ise, düzenlediği basın toplantısında, 11 binden fazla kişinin Maui’den uçakla tahliye edildiğini aktarmıştı.

 ABD Başkanı Joe Biden Hawaii için “doğal felaket” açıklamasında bulunmuştu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.