ABD'de hortum felaketi: Ölü sayısı en az 70, 100'ü geçebilir

ABD'de hortum felaketi: Ölü sayısı en az 70, 100'ü geçebilir

ABD'de Başkan Biden'ın 'Tarihin en büyük felaketlerinden biri' dediği hortum nedeniyle en az 70 kişinin öldüğü açıklandı. Kentucky Valisi Andy Beshear can kaybının 100'ü geçebileceğini söyledi.

ABD'de en az 5 eyaleti hortumlar vurdu. Yetkililer bölgede 30'un üzerinde hortumun rapor edildiğini belirtirken, felaket yayıldığı alan itibariyle ülke tarihinde şu ana kadar kaydedilen en büyük kasırga niteliğinde.

VOA'nın aktardığı bilgilere göre Ulusal Meteoroloji Dairesi (NWS), Kentucky, Tennessee, Illinois, Missouri ve Arkansas eyaletlerinde 36 farklı yerde hortum oluştuğunu açıkladı.

350 kilometreden fazla bir alana yayılan hortumlar ve fırtına nedeniyle birçok bina hasar gördü, binlerce kişi elektriksiz kaldı.

Hafta sonunu geçirdiği Delaware eyaletinin Wilmington kentinde açıklama yapan ABD Başkanı Joe Biden, hava olayının ABD tarihinin muhtemelen en büyük hortum felaketlerinden biri olduğunu söyledi.

Federal hükümetin, hortum ve fırtınalardan etkilenen bölgelere yardım için elinden geleni yapacağını söyleyen Biden, Acil Durum Yönetim Dairesi'nin (FEMA) hortumlardan zarar görenler için acil barınma imkanları sağlayacağını açıkladı.

abd-dvbt.jpg

24 SAATTE 4 HORTUM VURDU

Kentucky Valisi Andy Beshear, eyalet genelinde acil durum ilan edildiğini, arama kurtarma çalışmalarında Ulusal Muhafızlar ve eyalet polislerinin devreye sokulduğunu belirtti. Eyaleti son 24 saat içinde en az 4 hortum vururken, Vali Beshear ölü sayısının 100'ü geçebileceğini açıkladı. Beshear, hortumun Mayfield'da bir mum fabrikasını vurduğu sırada içeride 110 civarında kişinin bulunduğunu söyledi.

Illinois eyaletinde de kasırga nedeniyle bazı binalar hasar gördü. Amazon firmasının Edwardsville kentindeki deposu da ciddi oranda hasar gören binalar arasında. Edwardsville emniyet biriminden yapılan açıklamada, deponun bir kısmının çöktüğü, olay yerinde kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Arkansas eyaletinde de bir yaşlı bakım evi fırtınanın en fazla zarar verdiği binalar arasında. Bakım evinde yaralılara müdahaleler sürüyor.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.