ABD'de ara seçim: Senato'da kontrol Demokratların

ABD'de ara seçim: Senato'da kontrol Demokratların

ABD'deki ara seçimlerde kritik eyaletlerden olan Nevada'da Demokrat Senatör adayı Catherine Cortez Nasto, Cumhuriyetçi rakibi Adam Laxalt'ı geride bıraktı.

ABD’de, Kongre üyeliği ve valilikler başta olmak üzere eyalet ve yerel pozisyonlar için yapılan 8 Kasım'daki ara seçimlerde kritik eyaletlerden olan Nevada'da, henüz resmi olarak açıklanmayan sonuçlara göre Demokrat Senatör adayı Catherine Cortez Nasto kazandı. Cortez Nastro'nun Cumhuriyetçi rakibi Adam Laxalt'ı geride bırakmasıyla, Demokrat Parti'nin Senato'daki kontrolü devam edecek. Senato Başkanı Kamala Harris'in oyuyla birlikte çoğunluğu sağlayan Demokrat Parti 50, Cumhuriyetçiler 49 koltuğa sahip.

Sonuçların açıklanmadığı Georgia'da ise adaylar eyalet yasalarına göre yüzde 50'ye ulaşamadığı için sonuç 6 Aralık'ta ikinci tura kalmış görünüyor.

TEMSİLCİLER MECLİSİ'NDE ÇOĞUNLUK YARIŞI SÜRÜYOR

ABD Kongresi’nin diğer kanadı Temsilciler Meclisi’nde de çoğunluğu elde etmek üzere yarış devam ediyor. Henüz kesin sonuçlar ortaya çıkmamış olsa da şu aşamada Cumhuriyetçi Parti’nin 211, Demokrat Parti’nin 201 sandalye kazandığı görülüyor. Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu elde edebilmek için 218 sandalye kazanılması gerekiyor.

Arizona’da dün, Demokrat senatör Mark Kelly, Cumhuriyetçi rakibi Blake Master’ı yenerek senatodaki koltuğunu korumayı başarmıştı. ABD ara seçimlerinde 36 eyaletin valisi yeniden belirlenirken, şu ana kadar ülkede Cumhuriyetçilerin 25, Demokratların 23 valisi bulunuyor. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.