ABD'de 899 kişiye bozuk Pfizer aşısı yapıldı

ABD'de 899 kişiye bozuk Pfizer aşısı yapıldı

ABD'nin New York kentinde, buzdolabında çok uzun süre kalmış Pfizer aşılarının 899 kişiye yapıldığı ortaya çıktı. Mağdurlar tek tek aranarak diğer kollarından ikinci defa aşı olmaları isteniyor.

ABD'nin New York kentinde 899 'bozulmuş' Covid-19 aşısı yapıldığı ortaya çıktı. Bu kişilerin tek tek aranarak en kısa sürede yeniden aşı yaptırmaları konusunda bilgilendirildiği belirtildi.

Amerikan basınına yansıyan haberlere göre, söz konusu Pfizer aşıları 5-10 Haziran arasında, Amerikan Futbol Ligi'nin (NFL) Times Meydanı'ndaki binasında kurulan aşılama merkezinde yapıldı. Ancak aşıların, buzdolabında tavsiye edilen süreden çok daha uzun tutulduğu ortaya çıktı. 

'GÜVENLİK SORUNU YOK AMA KORUNMUYORLAR'

New York eyaleti Sağlık Bakanlığı, bu aşıları yaptıranların güvenlik açısından bir sorun yaşamadığını ancak dozların bozulmuş olması nedeniyle de Covid-19'a karşı korunmadığını açıkladı. Bu nedenle o tarihlerde söz konusu noktada aşı yaptıran 899 kişiyle tek tek temas kurulduğu belirtilirken, aşılama hizmetini sağlayan ATC Vaccination Services isimli şirket de özür diledi.

Yeniden aşı yaptıracak kişilerden, ikinci Pfizer/BioNTech dozlarının bozuk aşının yapıldığı kola değil, diğer kollarına yaptırmaları da istendi. Hatalı aşılara maruz kalanların ise öfkeli olduğu belirtildi. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.