ABD, seyahat uyarı listesine Türkiye’yi de ekledi

ABD, seyahat uyarı listesine Türkiye’yi de ekledi

Seyahat uyarı listesini güncelleyen ABD Dışişleri Bakanlığı, “4. Seviye: Seyahat Etmeyin” kategorisine Türkiye’yi de dahil etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, "4. Seviye: Seyahat Etmeyin" kategorili seyahat uyarı listesini güncelledi.

26 Ağustos 2020'den bu yana bakanlığın 3. seviye, yani “seyahat etme planlarınızı gözden geçirin” uyarı listesinde yer alan Türkiye de artık "seyahat edilmemesi" gereken ülkeler arasında yer aldı.

Bakanlık listesinde İngiltere, Kanada, Fransa, Meksika, Almanya da yer alırken bu ülkelerde koronavirüs salgınının çok yüksek olduğu belirtildi.

Washington, Avrupa'nın büyük çoğunluğunda, Çin, Brezilya, İran ve Güney Afrika'da bulunan Amerika dışındaki ülke vatandaşlarının ülkeye girişini de yasaklamıştı.

Dışişleri Bakanlığı, kararın bazı ülkelerdeki mevcut sağlık durumunun yeniden değerlendirilmesi anlamına gelmediğini, bunun yerine "Dışişleri Bakanlığı'nın Seyahat Danışmanlığı sisteminde mevcut epidemiyolojik değerlendirmelere daha fazla güvenmek için yapılan bir ayarlamayı yansıttığını" bildirdi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.