ABD Dışişleri: Türkiye'nin yanındayız

ABD Dışişleri: Türkiye'nin yanındayız

ABD Dışişleri Bakanlığı, İdlib'de hayatını kaybeden Türk askerleri için başsağlığı dileyerek "Bu tür eylemlere karşı NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nca Suriye’nin İdlib kentinde düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybeden 2 Türk askerleri için başsağlığı dilenerek, “Bu tür eylemlere karşı NATO müttefikimiz Türkiye’nin yanındayız” açıklaması yapıldı.

Türk askerlerinin koordinasyon ve gerginliğin azaltılması için İdlib’de bulunduğu belirtilen açıklamada “Başkan Donald Trump, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile cumartesi günü yaptığı telefon görüşmesinde İdlib’e yönelik endişelerini dile getirmiştir. Ayrıca, Trump bu görüşmede Rusya’ya Esed rejiminin zulümlerine desteği sonlandırması ve Suriye’deki iç savaşa siyasi bir çözüm bulunması için yaptığı çağrıyı yinelemiştir” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İdlib’deki “kabusun ve şiddet döngüsünün” derhal son bulması ve “ateşkes” çağrısında bulundu. Suriye’nin kuzey batısında yaklaşık 2,8 milyon kişinin insani yardıma ihtiyaç duyduğunu belirten Guterres, son 6 ayda yerlerinden edilen kişilerin ihtiyaçlarının karşılanması için 500 milyon dolar yardım çağrısı da yaptı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.